Author Topic: Să învăţăm unii de la alţii!  (Read 1559 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

lucaman

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
Re: Să învăţăm unii de la alţii!
« Reply #30 on: March 16, 2010, 12:43:21 AM »
Ana, e amuzanta povestioara cu fetele tale!  :D Ceea ce e important e ca domnisoarele au fost sincere, n-au incercat sa pozeze in persoane preocupate de salvarea planetei!  ;D
Dar, pe de alta parte, prilejuieste o noua secventa de discutie, referitoare la necesitatea de a schimba niste vectori in  educatia secolului XXI, pentru ca a te incapatana sa cresti copii in spiritul desuet al secolului trecut iti asigura esecul, dar si o accentuare a contradictiilor dintre generatii!
Copiii de azi au dezvoltat un recul fata de comportamente si atitudini impuse. Nu ne ramane decat sa fim creativi si spontani in a-i "aduce la vorba ta", daca se poate, conducand intelegerea lor de dupa cortina!  :)

doll...problema e ca au disparut copiii de pe strada...din parcuri,din spatele blocului.sunt pe mess,pe chat....cf?brb!.... :( :( :(...cum ii scoatem de acolo?

res

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #31 on: March 16, 2010, 09:39:39 AM »
[.....]Copiii de azi au dezvoltat un recul fata de comportamente si atitudini impuse. Nu ne ramane decat sa fim creativi si spontani in a-i "aduce la vorba ta", daca se poate, conducand intelegerea lor de dupa cortina!  :)[/color][/size][/font][/b]
  copiii de azi comunica foarte mult intre ei si au prins unele principii de baza ale democratiei, chiar daca le-au inteles si le practica gresit, dupa exemplul oamenilor mari ;)
asta e!

Loki

• Guest
« Reply #32 on: March 16, 2010, 11:55:27 AM »
copiii de azi comunica foarte mult intre ei si au prins unele principii de baza ale democratiei
Din emisiunile cu Bacugan-i...  ;D

Ana Armanca

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #33 on: March 16, 2010, 04:32:08 PM »
doll...problema e ca au disparut copiii de pe strada...din parcuri,din spatele blocului.sunt pe mess,pe chat....cf?brb!.... :( :( :(...cum ii scoatem de acolo?
Cum îi scoţi de pe chat? Cred că metoda trebuie să ţină cont şi de vârstă.
Nuestra arma es la letra
Dalai Lama.Dăruieşte din cunoaşterea ta.E o cale de a atinge nemurirea.

Loki

• Guest
« Reply #34 on: March 16, 2010, 05:25:44 PM »
Cum îi scoţi de pe chat?
Cu un drog mai tare... ;D

Doll

• Moderator
  • Full Member
  • Pastrati bucatica de copilarie din voi!
    • View Profile
« Reply #35 on: March 16, 2010, 05:32:30 PM »
In principiu, cred ca se pune problema ALTERNATIVELOR, pentru a-i smulge pe copii din virtual. Ei de-asta au ajuns acolo, ca sa-si compenseze niste "cavitati" afective, create de tot mai mica implicare a parintilor in viata lor, in sufletul lor.
Acestia, pe de alta parte, pentru a nu-i sti expusi pericolelor strazii, ale societatii, ii prefera lipiti de un hobby casnic, nerealizand ca, de fapt, isi sacrifica proprii copii de dragul confortului lor psihic.

Eu cred ca scoala poate oferi alternativele astea, pana la o varsta oarecare, de aceea am cateva exemple pe care sa vi le enumar, de la scoala mea.
De 3 ori pe saptamana, un parinte (cunoscator, fireste) are program de karate cu cateva grupe de copii. De 2 ori pe saptamana, un tanar coregraf instruieste copiii pana la 11-12 ani in dans de societate. Are, la un colegiu din oras, si grupa de adulti.
Copiilor ciclului primar li se mai ofera de 2 ori pe saptamana cate o ora de initiere in baschet.
De curand, au posibilitatea sa participe la un cerc de creativitate plastica, iar in perspectiva ne preocupa infiintarea unei trupe de teatru cu repertoriu suficient de serios incat copiii sa poata iesi in lumina reflectoarelor cu mandrie si multumirea rezultatelor unei munci temeinice.
Tot in perspectiva, o doamna profesoara si-a propus un cerc de limba italiana, urmand ca, daca inspectoratul aproba, incepand cu anul scolar viitor, aceasta limba sa fie introdusa ca a doua limba straina in planul cadru al uneia dintre clasele a V-a.
Asteptam cu nerabdare un pic de caldurica, pentru ca, in colaborare cu inginerul agronom al  primariei, o veche prietena a scolii, sa ne apucam de ingrijirea rondourilor din jurul scolii, pe care le visam pline de flori si copacei. Am primit o donatie de 20 de tei de la ocolul silvic, asa ca va trebui sa ne ocupam serios de repartizarea si ingrijirea lor, pentru ca parfumul lor sa ne bucure, atunci cand vor inflori, in fiecare an.
Poate am mai scapat cate ceva... dar sunt sigura ca ati inteles cam ce-am dorit sa sugerez!  :)
« Last Edit: March 16, 2010, 05:34:54 PM by Doll »
"Experienţa e o şcoală bună, dar taxele sunt mari." Heinrich Heine