Author Topic: Legalizarea drogurilor usoare si interzicerea plantelor medicinale  (Read 863 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sam

• Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
Cum vi se pare ca o comisie prezidentiala (care a analizat riscurile sociale) sa propuna legalizarea drogurilor usoare iar guvernul si parlamentul sa interzica si plantele legale?
Am scris despre magazinele de vise inca de cand am intalnit primul din ele in cale. 
Reclama era revoltatoare, vindem plante cu efect asemanator heroinei.
Tot ce vindeau acolo era legal, plantele comercializate de ei puteu fi vandute la fel de bine la Plafar sau Hofigal.
Si daca tot e legal ceea ce faci de ce sa te straduiesti asa de agresiv sa sugerezi car fi contra legii? Sa iti faci singur rau? Daca un magazin de plante american ar vinde ceva ce da efecte asemanatoare drogului s-ar da peste cap sa ascunda asta, sa vanda marfa soptind la ureche clientului nu strigand in gura mare.
Cum sa vrei sa iti pui singur pe butuci afacerea?
Raspunsurile par sa vina in zilele astea cand a inceput o campanie puternica impotriva acestor magazine iar guvernul si parlamentul care, nu-i asa, tin cont de ce zice presa au si sarit cu propuneri de legi care sa le interzica.
Rezultatul?
Tot ceea ce se vindea in magazin se va vinde acum pe sub mana la preturi duble.
Un adevarat vis implinit pentru cei ce au avut ideea asta. 

Sam

• Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
Re: Legalizarea drogurilor usoare si interzicerea plantelor medicinale
« Reply #1 on: February 11, 2010, 02:57:09 PM »
Stiti ce am remarcat? Ca nimeni nu merge pana la capat, sa spuna cine sunt patronii acestui lant de magazine.
Si nu fac asta doar pentru a respecta vreun principiu gazetaresc ca doar i-am vazut in alte cazuri rascolind acte la registrul comertului si publicand liste de actionari, istoricul asocierilor, cine cui a cedat actiunile, etc, etc, etc.
Altceva trebuie sa-i retina.

Tovarasul Mos Craciun

• Administrator
  • Jr. Member
  • Ai grija cum iesi din bloc, te asculta vecinii!
    • View Profile
« Reply #2 on: February 11, 2010, 09:10:03 PM »
Cum vi se pare ca o comisie prezidentiala (care a analizat riscurile sociale) sa propuna legalizarea drogurilor usoare iar guvernul si parlamentul sa interzica si plantele legale?
Am scris despre magazinele de vise inca de cand am intalnit primul din ele in cale. 
Tot ce vindeau acolo era legal, plantele comercializate de ei puteu fi vandute la fel de bine la Plafar sau Hofigal.
Si daca tot e legal ceea ce faci de ce sa te straduiesti asa de agresiv sa sugerezi car fi contra legii? Sa iti faci singur rau? Daca un magazin de plante american ar vinde ceva ce da efecte asemanatoare drogului s-ar da peste cap sa ascunda asta, sa vanda marfa soptind la ureche clientului nu strigand in gura mare.
Raspunsurile par sa vina in zilele astea cand a inceput o campanie puternica impotriva acestor magazine iar guvernul si parlamentul care, nu-i asa, tin cont de ce zice presa au si sarit cu propuneri de legi care sa le interzica.
Rezultatul?

Cate victime a facut marihuana si cate a facut tutunul? Interzicerea unor drepturi precum fumarea unui anumit tip de planta este defapt un mod de a favoriza piata neagra in acel domeniu. De ce ai interzice marihuana si nu alcoolul? Aici este clar vorba despre o piata controlata de ELEMENTE DROGATE SI FASCISTE.

Sam

• Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #3 on: February 11, 2010, 09:19:08 PM »
Discutia despre drogurile usoare e lunga si fiecare poate aduce argumente pro si contra. In unele tari e interzis alcoolul. In altele e suprataxat tutunul pentru a descuraja consumul.
Mie nu mi-a sunat bine de la inceput numele acestor magazine si tupeul cu care sugerau ca plantele lor au efecte asemanatoare halucinogenelor.
Dar felul cum au evoluat apoi lucrurile imi ridica semne de intrebare. Parca totul se desfasoara in asa fel incat sa le faca reclama si mai mare. Dupa asta interzicerea lor deja are efect contrar, se vor vinde pe piata neagra mai mult si mai scump ca pana acum.

Ares

• Guest
« Reply #4 on: February 12, 2010, 09:35:20 PM »
Discutia despre drogurile usoare e lunga si fiecare poate aduce argumente pro si contra. In unele tari e interzis alcoolul. In altele e suprataxat tutunul pentru a descuraja consumul.
Mie nu mi-a sunat bine de la inceput numele acestor magazine si tupeul cu care sugerau ca plantele lor au efecte asemanatoare halucinogenelor.
Dar felul cum au evoluat apoi lucrurile imi ridica semne de intrebare. Parca totul se desfasoara in asa fel incat sa le faca reclama si mai mare. Dupa asta interzicerea lor deja are efect contrar, se vor vinde pe piata neagra mai mult si mai scump ca pana acum.

Imi povestea o prietena care are un prieten care e proprietarul unui astfel de magazin si respectivul i'a spus ca toate scandalurile din presa erau, de fapt, reclama mascata. Ca drept dovada, nu s'a luat niciun fel de masuri impotriva lor. Faptul ca se intampla la nivel national imi aminteste, din nou, ca nu suntem decat martorii unei piese de teatru, indiferent de domeniu, desi majoritatea se trag din politic.

Ana Armanca

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #5 on: February 20, 2010, 10:34:23 AM »
Rezultatul?
Eu nu mă droghez, nu fumez şi nu consum alcool. Cred însă că problema drogurilor ar trebui discutată cu seriozitate. A LEGALIZA drogurile uşoare nu înseamnă a le LIBERALIZA!!! Ci doar că cei dependenţi şi-ar putea procura drogurile de la farmacii, cu reţetă şi nu de la dealeri de droguri, cu sume exorbitante. Vorbesc cu colegi care lucrează în învăţământ, drogurile se vând la colţ de stradă, cu sume mari. Sunt fete care fac sex oral prin scări de bloc pentru o doză, tineri care fură pentru o doză. Ce facem, ne facem că nu îi vedem, că ei nu există?
Ce se vinde în magazinele etno, nu ştiu, dar cred că ar trebui să se verifice cu atenţie.
Nuestra arma es la letra
Dalai Lama.Dăruieşte din cunoaşterea ta.E o cale de a atinge nemurirea.

Sam

• Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #6 on: February 20, 2010, 02:20:34 PM »

Ce se vinde în magazinele etno, nu ştiu, dar cred că ar trebui să se verifice cu atenţie.
Se vand plante dar proprietarii in dorinta de a atrage clientela au facut publicitate in care spuneau ca plantele lor au efecte similare cu ale halucinogenelor. Normal ca asta a atras imediat atentia adolescentilor. De aici se complica rau de tot. Se spune ca a fost o campanie chiar a proprietarilor pentru a atrage si mai multa clientela. Acum ca li se inchid magazinele tot ei spun ca e o manevra a traficantilor de droguri care nu vedeau cu ochi buni cum clientii lor traditionali, adolescentii, se indreapta spre aceste
 magazine.
Totul e absurd, ca proprietar de magazin nu iti faci publicitate spunand ca produsele tale au efecte ca si drogurile. Si daca o faci, degeaba te miri ca lumea se revolta si esti pus la zid cu afacerea ta.
Cum adica magazine de vise, pai numai cand pronunti cuvintele atea si te duci cu gandul la somnifere, sedative, droguri.

Ana Armanca

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #7 on: February 20, 2010, 05:40:09 PM »
Se vand plante dar proprietarii in dorinta de a atrage clientela au facut publicitate in care spuneau ca plantele lor au efecte similare cu ale halucinogenelor. Normal ca asta a atras imediat atentia adolescentilor. De aici se complica rau de tot. Se spune ca a fost o campanie chiar a proprietarilor pentru a atrage si mai multa clientela. Acum ca li se inchid magazinele tot ei spun ca e o manevra a traficantilor de droguri care nu vedeau cu ochi buni cum clientii lor traditionali, adolescentii, se indreapta spre aceste
 magazine.
Totul e absurd, ca proprietar de magazin nu iti faci publicitate spunand ca produsele tale au efecte ca si drogurile. Si daca o faci, degeaba te miri ca lumea se revolta si esti pus la zid cu afacerea ta.
Cum adica magazine de vise, pai numai cand pronunti cuvintele atea si te duci cu gandul la somnifere, sedative, droguri.
Ce se întâmplă cu proprietarii de magazine este secundar, ce face statul - liberalizează sau nu drogurile uşoare, este important. Pentru că, din păcate, sunt tot mai mulţi tineri dependenţi  iar dealerii sunt tot mai agresivi.
Eu preferam ca dependenţii să-şi cumpere din farmacii, ca să  existe certitudinea - măcar- că se consumă ceea ce se cumpără.
Nuestra arma es la letra

Ana Armanca

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #8 on: February 23, 2010, 10:17:43 AM »
Scris de Georgiana Morosan   
Danemarca a deschis luni la Copenhaga prima sa clinică de distribuire gratuită a heroinei sub supraveghere medicală, după ani de dezbateri. Ea se alătură astfel Germaniei, Elveţiei, Olandei şi Marii Britanii, care au aprobat deja prescrierea heroinei unui număr restråns de dependenţi, pentru care terapiile de înlocuire a acestui drog nu au funcţionat. 300 de toxicomani la care terapia cu metadonă nu are efect sunt vizaţi în programul Danemarcei (circa 1% din persoanele care consumă droguri în această ţară). Medicul a precizat că voluntarii vor fi trataţi cu metadonă timp de 14 zile, pentru a se putea doza apoi cantitatea de heroină ce trebuie prescrisă. El a mai spus că obiectivul nu este vindecarea toxicomanilor, ci de a-i ajuta să evite bolile şi infracţionalitatea, furnizându-le heroină curată.

http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010022340189/In-lume/Prima-clinica-de-distribuire-gratuita-a-heroinei-in-Danemarca.html
Nuestra arma es la letra

Sam

• Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #9 on: February 23, 2010, 06:32:11 PM »
Scris de Georgiana Morosan   
Danemarca a deschis luni la Copenhaga prima sa clinică de distribuire gratuită a heroinei sub supraveghere medicală, după ani de dezbateri. Ea se alătură astfel Germaniei, Elveţiei, Olandei şi Marii Britanii, care au aprobat deja prescrierea heroinei unui număr restråns de dependenţi, pentru care terapiile de înlocuire a acestui drog nu au funcţionat. 300 de toxicomani la care terapia cu metadonă nu are efect sunt vizaţi în programul Danemarcei (circa 1% din persoanele care consumă droguri în această ţară). Medicul a precizat că voluntarii vor fi trataţi cu metadonă timp de 14 zile, pentru a se putea doza apoi cantitatea de heroină ce trebuie prescrisă. El a mai spus că obiectivul nu este vindecarea toxicomanilor, ci de a-i ajuta să evite bolile şi infracţionalitatea, furnizându-le heroină curată.

http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010022340189/In-lume/Prima-clinica-de-distribuire-gratuita-a-heroinei-in-Danemarca.html
Da, dar asta este in Danemarca. La noi cel mai spectaculos trafic de droguri are loc in centrele de dezintoxicare. Asa cum se dau certificate de handicapat pentru oameni sanatosi ai nostri ar ajunge sa "prescrie" droguri la jumatate din pretul practicat de traficanti. Noi avem de schimbat modul de viata al unei intregi societati pana sa ne gandim la masuri moderne in lupta cu drogurile.