Author Topic: Tzeapa de la asigurari.  (Read 836 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
Tzeapa de la asigurari.
« on: January 14, 2010, 12:10:38 PM »
Pentru ca mi-am gasit masina lovita zdravan in parcare si n-am putut sa-l gasesc pe nenorocitul care a facut acest accident, am fost nevoit sa fac apel la polita Casco. La OMNIASIG, javrele au facut pierduta INSPECTIA DE RISC pe care am facut-o cind am cumparat masina, asa ca mi-au refuzat cererea de daune pe motiv ca n-am fotografii de la data cind mi-a fost facuta politza de asigurare. Cum nenorocitii nu elibereaza nici un fel de document cind faci aceasta inspectie, pot foarte usor sa-ti spuna ca esti in regula si dupa aceea sa arunce hirtiile si fotografiile la gunoi. Masina fiind luata in leasing, noi nu am fost implicati la intocmirea politei casco, aceasta fiind facuta intre societatea de leasing si cea de asigurari, in mod direct.  La cererea de lovele pentru reparatii sa-ti gaseasca imediat "motiv" ca sa nu te despagubeasca, deoarece ar exista o clauza in contractul de asigurare in care se stipuleaza ca daca n-ai facut aceasta inspectie si n-ai fotografii cu masina la data cumpararii, vei suporta singur daunele de pina la 1500 de euro iar ei numai ce depaseste aceasta suma. In consecinta cred ca ar trebui gasita o formula prin care:
- Societatile de asigurari si cele de leasing sa nu mai poata pune la dispozitia cumparatorului masina sau POLITA DE ASIGURARE pina cind ACESTA nu semneaza CONTRACTUL DE ASIGURARE CU TOATE ANEXELE PE CARE LE ARE, CA UTILIZATOR.

grumpymocker

• Guest
Re: Tzeapa de la asigurari.
« Reply #1 on: January 14, 2010, 02:18:24 PM »
Parca au innebunit astia cu asigurarile auto... Esti a treia persoana in ultimele 3 zile pe care o aud ca a avut probleme cu ei.

Dupa cum stii, eu m-am decis sa fiu consultant financiar la una dintre firmele de asigurari (dar n-am treaba cu partea auto, ci numai cu oameni...). Sper sa am puterea sa fac tot ce trebuie ca cei care vor semna cu ajutorul meu polite sa nu aiba niciodata ceva de reprosat sau neinteles perfect...

Ceea ce nu inteleg eu din activitatea unor "brokeri" sau "consultanti" de asigurari este ce anume ii impiedica (sau ii impinge) sa nu fie total dedicati ajutorarii clientului. Mie mi se pare o atitudine profund paguboasa asta. Eu, spre exemplu, chiar in acest zile am refuzat incheierea unui contract nou cu cineva (care voia sa investeasca in fomdul de investitii al firmei unde sunt consultant) pentru ca pur si simplu am realizat ca omul avea deja un contract (creat initial in alte scopuri) care putea fi folosit si in scopul dorit de el acum. E drept, am pierdut un comision (puteam foarte bine sa inchei si contractul cel nou...), dar cred ca asta este atitudinea corecta si sper ca atitudinea asta sa-mi aduca si succes.
« Last Edit: January 14, 2010, 02:20:21 PM by grumpymocker »

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #2 on: January 14, 2010, 04:57:02 PM »
Parca au innebunit astia cu asigurarile auto... Esti a treia persoana in ultimele 3 zile pe care o aud ca a avut probleme cu ei.

Dupa cum stii, eu m-am decis sa fiu consultant financiar la una dintre firmele de asigurari (dar n-am treaba cu partea auto, ci numai cu oameni...). Sper sa am puterea sa fac tot ce trebuie ca cei care vor semna cu ajutorul meu polite sa nu aiba niciodata ceva de reprosat sau neinteles perfect...

Ceea ce nu inteleg eu din activitatea unor "brokeri" sau "consultanti" de asigurari este ce anume ii impiedica (sau ii impinge) sa nu fie total dedicati ajutorarii clientului. Mie mi se pare o atitudine profund paguboasa asta. Eu, spre exemplu, chiar in acest zile am refuzat incheierea unui contract nou cu cineva (care voia sa investeasca in fomdul de investitii al firmei unde sunt consultant) pentru ca pur si simplu am realizat ca omul avea deja un contract (creat initial in alte scopuri) care putea fi folosit si in scopul dorit de el acum. E drept, am pierdut un comision (puteam foarte bine sa inchei si contractul cel nou...), dar cred ca asta este atitudinea corecta si sper ca atitudinea asta sa-mi aduca si succes.

Cred ca de cele mai multe ori este vorba de prostie si neglijenta, de incompetenta. In tzara asta, daca ai remarcat, toata lumea, ca se pricepe sau nu, vrea sa fie sef. Mai mult, rominasii nostri sint si adevarati lingai. Care nu sint sefi, vor sa dea bine in ochii sefilor, de multe ori devenind masochisti. Atit ii duce mintea. Cred ca daca le-ai spune celor de la firma ta, ce-ai facut cu acel client... te-ar da afara. Foamea de bani e mare si sa ia banii de doua ori pentru acelasi lucru cred ca ar fi dorinta suprema.  In afaceri, de cele mai multe ori, atitudinea asta ar fi cea de succes dar nu si la noi. Noi avem foarte putini oameni de afaceri si astia nu sint miliardarii de carton, tzepuitorii statului ci unii mai mici, fara averi nesimtite, ca nu se fac averile in 10 - 15 ani. Drak stie ce ne-o mai rezerva viitorul...

lucaman

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #3 on: January 15, 2010, 03:35:04 AM »

grumpy,daca le-ar spune adevarul clientilor atunci nu ar mai incheia nicio polita.lumea incearca sa se asigure in cazul unor dezastre,insa tu ai vazut vreo societate de asigurari care sa ii despagubeasca pe toti atunci cand dezastrul chiar vine?exemple avem destule- 11 septembrie....sau cutremurul din oceanul indian din 2004....nu au despagubit pe nimeni s-au declarat in incapacitate de plata.
e frumos ca tu incerci sa procedezi corect dar e posibil sa ajungi somer.ceea ce nu iti doresc.
apropos,asiguri si barci?stiu un tip in delta..... ;D....are nevoie de asigurare.....

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #4 on: January 15, 2010, 10:36:11 AM »
Luca,
in mare parte ai dreptate... dar noi platim si iar platim iar cind e cazul de despagubiri ne lovim de acelasi zid in care javrele s-au inchis. Undeva e ceva in neregula. Ce ne face pe noi sa ne aruncam in gura lupului de buna voie? Sa fie lipsa alternativei? De ce stam noi inactivi cind javrele ne buzunaresc fara jena? Problema este ca eu nu vad ca directia in care mergem sa fie cea buna si totusi merg dus de turma incotro ne indreapta astia. Chiar nu putem scapa? Turma asta chiar va ramine TURMA, orice s-ar intimpla? Nu ne desteptam niciodata? E scris in stele ca ei sa fie de-a pururi destepti si noi, prosti?!

grumpymocker

• Guest
« Reply #5 on: January 15, 2010, 09:49:30 PM »

grumpy,daca le-ar spune adevarul clientilor atunci nu ar mai incheia nicio polita.lumea incearca sa se asigure in cazul unor dezastre,insa tu ai vazut vreo societate de asigurari care sa ii despagubeasca pe toti atunci cand dezastrul chiar vine?exemple avem destule- 11 septembrie....sau cutremurul din oceanul indian din 2004....nu au despagubit pe nimeni s-au declarat in incapacitate de plata.
e frumos ca tu incerci sa procedezi corect dar e posibil sa ajungi somer.ceea ce nu iti doresc.
apropos,asiguri si barci?stiu un tip in delta..... ;D....are nevoie de asigurare.....
Luca, eu sunt consultant (ce pompos suna...) pe probleme de asigurari de viata, pensii private facultative si programe financiare pentru copiii din dotare (rente pentru studii etc.).
Pot sa-ti spun ca, atit cit ma duce pe mine mintea, definitia evenimentelor asigurate este facuta foarte exact in "conditiile contractuale" - si, intr-adevar, exclude anumite evenimente, incluzind chiar si razboaiele si accidentele datorate fuziunii si fisiunii nucleare ;D Asa ca as vrea sa-ti spun ca, din punctul meu de vedere, multe dintre relatarile astea mai sunt si povesti si legende lansate aiurea pe piata...

Eu, recunosc, sunt la inceput (si, data fiind situatia mea, mi-as cam dori sa fiu departe de sfirsit, sa-mi mearga si mie mai bine...) si poate ca nu stiu unele lucruri. Dar sunt convins ca multe dintre nemultumirile clientilor sunt legate de calitatea slaba (profesionala si umana) a unor consultanti. Desi poate ca interesul meu imediat mi-ar spune altceva, eu voi incerca sa fiu cinstit si sa nu ascund sau sa omit nici o informatie - nu ca ar cere-o cineva in cazul altora, nicidecum, pentru ca cinstea si corectitudinea, teoretic, fac parte din calitatile pentru care semnezi inainte de a fi luat in evidenta Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Tipul din delta, cu barca lui? Cred ca l-as asigura, pentru ca la cit timp sta el "dezinteresat" pe forumuri nu cred ca este in pericol sa scufunde barcuta...

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #6 on: January 15, 2010, 11:09:57 PM »
Tipul din delta, cu barca lui? Cred ca l-as asigura, pentru ca la cit timp sta el "dezinteresat" pe forumuri nu cred ca este in pericol sa scufunde barcuta...

Azi a avut toata ziua la dispozitie, ca forumul iRTV a fost inchis din cauza de atac extraterestru... s-o fi dat in barca... poate nu mai ai ce sa asiguri....

grumpymocker

• Guest
« Reply #7 on: January 15, 2010, 11:44:37 PM »

Azi a avut toata ziua la dispozitie
Ei, parca numai azi... Pai deja nu mai scria aproape nimic de cind am disparut noi. Nu stiu daca a mai scris, in trei zile, 10 mesaje!
Realizati chestia? Se batea cu pumnii in piept ca el scrie acolo ca sa se distreze, ca este apartinic, ca nu are nimic, de fapt, cu nimeni. Dar cind nu am mai fost noi... brusc nu mai avea ce scrie, nu se mai putea distra...

A dracului impartialitatea si corectitudinea unora...

(in paranteza fie spus, ca sa nu creada lumea ca am ceva cu omu', cind toti stiu cit il iubesc :P , si Miki Spaga a avut exact aceeasi evolutie... Ce echipa minunata am distrus, mai fratilor ;D )

lucaman

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #8 on: January 16, 2010, 12:45:41 PM »

Luca, eu sunt consultant (ce pompos suna...) pe probleme de asigurari de viata, pensii private facultative si programe financiare pentru copiii din dotare (rente pentru studii etc.).
Pot sa-ti spun ca, atit cit ma duce pe mine mintea, definitia evenimentelor asigurate este facuta foarte exact in "conditiile contractuale" - si, intr-adevar, exclude anumite evenimente, incluzind chiar si razboaiele si accidentele datorate fuziunii si fisiunii nucleare ;D Asa ca as vrea sa-ti spun ca, din punctul meu de vedere, multe dintre relatarile astea mai sunt si povesti si legende lansate aiurea pe piata...

Eu, recunosc, sunt la inceput (si, data fiind situatia mea, mi-as cam dori sa fiu departe de sfirsit, sa-mi mearga si mie mai bine...) si poate ca nu stiu unele lucruri. Dar sunt convins ca multe dintre nemultumirile clientilor sunt legate de calitatea slaba (profesionala si umana) a unor consultanti. Desi poate ca interesul meu imediat mi-ar spune altceva, eu voi incerca sa fiu cinstit si sa nu ascund sau sa omit nici o informatie - nu ca ar cere-o cineva in cazul altora, nicidecum, pentru ca cinstea si corectitudinea, teoretic, fac parte din calitatile pentru care semnezi inainte de a fi luat in evidenta Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

asiguri si cercetatorii? ;D ;D ;D....ca si astia au timp mult...stiu eu unul.....

lucaman

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #9 on: January 16, 2010, 12:50:03 PM »

Azi a avut toata ziua la dispozitie, ca forumul iRTV a fost inchis din cauza de atac extraterestru... s-o fi dat in barca... poate nu mai ai ce sa asiguri....
;D ;D ;D.....poate ca priveste cum isi depun crapii icrele...

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #10 on: January 16, 2010, 12:55:50 PM »

Hai recunoasteti ca le simtiti lipsa! Mai ales grumpy... hahaha...

lucaman

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #11 on: January 16, 2010, 01:11:53 PM »

grumpy era alesul lor..... ;D ;D ;D....nu le simt lipsa dar ma gandesc ca forumul rtv e blocat ..... ;D ;D ;D...intai am disparut noi apoi a disparut si forumul....

grumpymocker

• Guest
« Reply #12 on: January 16, 2010, 01:33:00 PM »
O, da! Imi vine sa-mi smulg parul din c*r de necaz ca nu mai pot conversa cu krokodeltospagarii :o ;D

lucaman

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #13 on: January 16, 2010, 01:50:04 PM »
O, da! Imi vine sa-mi smulg parul din c*r de necaz ca nu mai pot conversa cu krokodeltospagarii :o ;D
fir cu fir grumpy...dupa formula --ma iubeste!...nu ma iubeste!...ma iub... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #14 on: January 16, 2010, 02:57:44 PM »
...fir cu fir grumpy...dupa formula --ma iubeste!...nu ma iubeste!...ma iub... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

INVITATIE:
Pentru a dezbate mai concret problema, ma voi intilni cu grumpy pe la 4 si juma, la intrarea in Cora de la Lujerului. Vom vedea daca stam acolo sau mergem in Mall Plaza. Care aveti chef de o bere, sinteti invitati sa participati la "dezbatere"...

PS.
Daca mai sint amatori, pot gasi numarul meu de telefon la Alexa... sau la Uncle Sam...
« Last Edit: January 16, 2010, 03:01:49 PM by mirceam »