Parca au innebunit astia cu asigurarile auto... Esti a treia persoana in ultimele 3 zile pe care o aud ca a avut probleme cu ei.
Dupa cum stii, eu m-am decis sa fiu consultant financiar la una dintre firmele de asigurari (dar n-am treaba cu partea auto, ci numai cu oameni...). Sper sa am puterea sa fac tot ce trebuie ca cei care vor semna cu ajutorul meu polite sa nu aiba niciodata ceva de reprosat sau neinteles perfect...
Ceea ce nu inteleg eu din activitatea unor "brokeri" sau "consultanti" de asigurari este ce anume ii impiedica (sau ii impinge) sa nu fie total dedicati ajutorarii clientului. Mie mi se pare o atitudine profund paguboasa asta. Eu, spre exemplu, chiar in acest zile am refuzat incheierea unui contract nou cu cineva (care voia sa investeasca in fomdul de investitii al firmei unde sunt consultant) pentru ca pur si simplu am realizat ca omul avea deja un contract (creat initial in alte scopuri) care putea fi folosit si in scopul dorit de el acum. E drept, am pierdut un comision (puteam foarte bine sa inchei si contractul cel nou...), dar cred ca asta este atitudinea corecta si sper ca atitudinea asta sa-mi aduca si succes.
grumpy,daca le-ar spune adevarul clientilor atunci nu ar mai incheia nicio polita.lumea incearca sa se asigure in cazul unor dezastre,insa tu ai vazut vreo societate de asigurari care sa ii despagubeasca pe toti atunci cand dezastrul chiar vine?exemple avem destule- 11 septembrie....sau cutremurul din oceanul indian din 2004....nu au despagubit pe nimeni s-au declarat in incapacitate de plata.
e frumos ca tu incerci sa procedezi corect dar e posibil sa ajungi somer.ceea ce nu iti doresc.
apropos,asiguri si barci?stiu un tip in delta.....
....are nevoie de asigurare.....
Luca, eu sunt consultant (ce pompos suna...) pe probleme de asigurari de viata, pensii private facultative si programe financiare pentru copiii din dotare (rente pentru studii etc.).
Pot sa-ti spun ca, atit cit ma duce pe mine mintea, definitia evenimentelor asigurate este facuta foarte exact in "conditiile contractuale" - si, intr-adevar, exclude anumite evenimente, incluzind chiar si razboaiele si accidentele datorate
fuziunii si fisiunii nucleare 
Asa ca as vrea sa-ti spun ca, din punctul meu de vedere, multe dintre relatarile astea mai sunt si povesti si legende lansate aiurea pe piata...
Eu, recunosc, sunt la inceput (si, data fiind situatia mea, mi-as cam dori sa fiu departe de sfirsit, sa-mi mearga si mie mai bine...) si poate ca nu stiu unele lucruri. Dar sunt convins ca multe dintre nemultumirile clientilor sunt legate de calitatea slaba (profesionala si umana) a unor consultanti. Desi poate ca interesul meu imediat mi-ar spune altceva, eu voi incerca sa fiu cinstit si sa nu ascund sau sa omit nici o informatie - nu ca ar cere-o cineva in cazul altora, nicidecum, pentru ca cinstea si corectitudinea, teoretic, fac parte din calitatile pentru care semnezi inainte de a fi luat in evidenta Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Tipul din delta, cu barca lui? Cred ca l-as asigura, pentru ca la cit timp sta el "dezinteresat" pe forumuri nu cred ca este in pericol sa scufunde barcuta...