Author Topic: admitere la liceu 2010  (Read 1133 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

psihoclinica

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
admitere la liceu 2010
« on: March 11, 2010, 09:44:44 AM »
Fiul meu e in cls.VIII a la liceul german. De ceva vreme incerc sa aflu care ar fi diferenta intre sectia "real" si "uman". Nu prea reusesc. Daca stiti o sursa de informare mi-ar fi de mare ajutor.

Tovarasul Mos Craciun

• Administrator
  • Jr. Member
  • Ai grija cum iesi din bloc, te asculta vecinii!
    • View Profile
Re: admitere la liceu 2010
« Reply #1 on: March 11, 2010, 12:02:16 PM »
Real -> Stiinte Exacte gen:
* Chimie
* Fizica
* Informatica
* Matematica

Uman -> partea de literatura.

Nu stiu daca este cel mai bun exemplu.

Loki

• Guest
« Reply #2 on: March 11, 2010, 12:06:18 PM »
Fiul meu e in cls.VIII a la liceul german. De ceva vreme incerc sa aflu care ar fi diferenta intre sectia "real" si "uman". Nu prea reusesc. Daca stiti o sursa de informare mi-ar fi de mare ajutor.
Dacă-i copil cu un simţ practic (= cu picioarele pe pământ), atunci îl "dai" la "real".
Dacă-i rupt de realitate, îl "dai" la "uman"... că oricum n-ai ce să-i mai faci.

Sam

• Hero Member
    • View Profile
« Reply #3 on: March 11, 2010, 02:27:38 PM »
De ceva vreme incerc sa aflu care ar fi diferenta intre sectia "real" si "uman".
Nici una. Daca te intereseaza in ce mod ii limiteaza alegerile pe viitor. Poti sa faci realul si sa mergi mai departe la pictura sau sa faci umanul si sa mergi mai departe la tehnologia sudurii. La terminarea liceului ai toate optiunile deschise.
Daca te intereseaza ce studiaza efectiv unii si ce altii atunci e vorba de numarul de ore, realistii au mai multe ore de matematica, fizica, etc, cei de la uman au mai mult literatura, limbi straine.

Ana Armanca

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #4 on: March 11, 2010, 02:38:09 PM »
Eu cred că ar trebui să ştii exact materiile care se fac la real şi uman în toţi anii de liceu.
Ar trebui să ştii ce doreşte fiul tău să facă mai departe, ca profesie, şi dacă îi plac materiile pe care trebuie să le parcurgă şi să le înţeleagă pentru acea profesie.
Că dacă vrea să devină arhitect sau pictor  şi nu "vede" geometria, e mai bine să renunţe..., asta ca să-ţi dau un exemplu.
Nuestra arma es la letra
Dalai Lama.Dăruieşte din cunoaşterea ta.E o cale de a atinge nemurirea.

Ana Armanca

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #5 on: March 11, 2010, 02:41:09 PM »
Daca te intereseaza ce studiaza efectiv unii si ce altii atunci e vorba de numarul de ore, realistii au mai multe ore de matematica, fizica, etc, cei de la uman au mai mult literatura, limbi straine.
Sam,  matematica studiată la uman... e aşa, ceva pentru fetele de la şcoala de dans şi maniere elegante...
În clasele IX, X, între real şi uman este diferenţa la numărul de ore, pe profil. De ex., un elev de la profil real are 4 ore de matematica pe săptămâna, iar cel de la uman are numai 2. Cei de la real au mai multe ore de fizică şi chimie, iar cei de la uman mai multe ore la discipline umaniste (de ex. la română, limbi străine).
În clasele XI-XII, cei de la real studiază în continuare fizica şi chimia, cei de la uman nu mai fac aceste materii. În schimb, un elev de la uman, la profil ştiinţe sociale face sociologie, iar cei de la real nu fac. Între opţionalele de la real intră obligatoriu matematica. Cei de la uman fac desenul, cei de la real, nu. Cei de la filologie fac literatură universală, cei de la real nu.
« Last Edit: March 11, 2010, 03:44:21 PM by Ana Armanca »
Nuestra arma es la letra
Dalai Lama.Dăruieşte din cunoaşterea ta.E o cale de a atinge nemurirea.

psihoclinica

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #6 on: March 11, 2010, 04:49:40 PM »
Va multumesc la toti pentru interesul si solicitudinea aratata.
De fapt, eu chiar asta vreau sa stiu cate ore si de ce fel se fac la cele doua sectii, la un liceu cu limba de predare germana.

ceaikovski

• Guest
« Reply #7 on: March 30, 2010, 02:52:41 PM »
Psi, e vorba despre numarul de ore la anumite materii.
In plus, stiu ca la "uman" se face gramatica, la "real" nu.
La "uman" se face latina, la real nu.
Mai sunt si examenele finale, bacul.
Consider ca esti in aceeasi situatie ca si noi, nu avem unde sa ne informam, citim pe site-ul edu.ro, dar acest gen de intrebari ar trebui puse dirigintilor de clasa, de unde ar trebui sa capatam si raspunsurile, din mom ce pe site-urile oficiale nu exista aceste info.
Noi la clasa am primit (culmea!) de la profa de tehnologie info legate de DIFERENTA dintre mate-info si stiinte ale naturii, ambele apartinand "realului".
Aceasta doamna a dat copiilor un tabel cu numarul de ore de la un profil si de la celalalt. Am constatat ca diferentele sunt neglijabile, doar orele de informatica la mate-info sunt 4/saptamana, iar la profilul de stiinte ale nat nu exista.

ceaikovski

• Guest
« Reply #8 on: March 30, 2010, 02:53:23 PM »
am uitat sa-ti spun ca difera si orele de limba straina, intre real si uman

psihoclinica

• Jr. Member
  • **
    • View Profile
« Reply #9 on: March 31, 2010, 10:06:38 AM »
Servus Ceaik,
Eu ma gandeam ca poate exista niste minime repere. Nu vreau sa-mi zapacesc si mai mult copilul. Ma gandeam ca ar putea sa mearga acolo unde va fi cu colegii lui de clasa (cu majoritatea e coleg din cls I si sunt copii foarte buni). Apoi, mi-am dat seama ca e totusi bine sa alegem ceva. El e la un liceu german si oricum au ceva ore in plus.
Deocamdata ne-am orientat spre real. Nu pot sa inteleg cum se va face scoala fara sa inveti fizica, chimie si biologie.
Pare ciudat, sa vedem ce mai putem afla.
Diriginta e unul din argumentele pentru care merge la real. E de nedescris.

Sam

• Hero Member
    • View Profile
« Reply #10 on: March 31, 2010, 10:14:01 AM »
Nu pot sa inteleg cum se va face scoala fara sa inveti fizica, chimie si biologie.
Ei, unul care vrea sa faca dreptul sau limbile straine intelege.

ceaikovski

• Guest
« Reply #11 on: March 31, 2010, 03:20:38 PM »
Daca e la liceuyl german, nu poate sa mearga decat la un liceu german!
Daca termina sef de promotie, primeste bursa in germania la o facultate.
daca nu, oricum are sanse reale la o bursa, pt ca cunoaste bine germana.

Si daca merge la liceul german, lasa-l la "real", are sanse mai mari la facultati, doar daca nu doresti sa-l duci in avocatura. Spre exemplu nu sunt avocati destui pe litigii comerciale, fiscale. Asta cred ca ar fi un domeniu destul de virgin, bun pt oricine vrea sa faca avocatura.