Author Topic: Guvernul NU RENUNTA LA IMPOZITUL MINIM  (Read 879 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ceaikovski

• Guest
Guvernul NU RENUNTA LA IMPOZITUL MINIM
« on: March 19, 2010, 02:42:37 PM »
Am renuntat de mult sa mai fac aprecieri referitoare la actualul guvern, deoarece actiunile acestuia, in materie de FISCALITATE sunt peste puterea mea de intelegere.

Va dau doar spre studiu urmatoarea ordonanta de urgenta aflata in proiect:

http://www.contabilul.ro/a/3755/Plata-anticipata-a-impozitului-pe-p...

Va supun atentiei urmatoarele precizari:

(5) Contribuabilii prevazuti la art. 34 alin. (1) lit. b) efectueaza pentru trimestrele I-III comparatia impozitului pe profit trimestrial cu impozitul minim prevazut la alin. (3), recalculat in mod corespunzator pentru trimestrul respectiv, prin impartirea impozitului minim anual la 12 si inmultirea cu numarul de luni aferent trimestrului respectiv. In situatia in care perioada impozabila incepe sau se incheie in cursul unui trimestru, impozitul minim prevazut la alin. (3), se recalculeaza corespunzator numarului de zile aferente trimestrului respectiv. Pentru definitivarea impozitului pe profit datorat se efectueaza comparatia impozitului pe profit anual cu impozitul minim anual prevazut la alin. (3), iar in situatia in care perioada impozabila incepe sau se incheie in cursul anului pentru definitivarea impozitului pe profit se efectueaza comparatia impozitului pe profit aferent perioadei respective cu impozitul minim anual prevazut la alin. (3) recalculat in mod corespunzator pentru aceeasi perioada."

Deci: NU SE RENUNTA LA IMPOZITUL MINIM ASA CUM S-A PROMIS.

Impozitul pe profit este de 16%. Daca in unul sau 2 sau 3 trimestre nu ai profit (ceea ce in perioada asta nu este asa o minune, dimpotriva, va fi ceva cat se poate de posibil) platesti impozitul minim. Ceea ce duce la urmatoarele AFIRMATII:

1. Impozitul pe profit nu se mai calculeaza pe cumulat, ca pana acum, incalcandu-se principiul continuitatii (din legea contabilitatii), ci se calculeaza trimestrial.

2. Impozitul pe profit ajunge la peste 20%.

3. Adaugand impozitul pe dividende de 16%, rezulta ca orice firma va da statului in jur de 40% impozite, in afara celor de la salarii, CAS, CASS, somaj, etc

4. Se incalca principiile DIRECTIVELOR EUROPENE la care am aderat (degeaba dupa cum vedeti) in care trebuie prezentata situatia fidela a firmei. Ori, in cazul de fata, daca situatia REALA A FIRMEI ESTE PIERDERE sau un anumit PROFIT, FIDELITATEA CU IMPOZITELE PLATITE nu exista, este in mod absolut INCALCATA.

5. Rezulta ca intreaga comunitate europeana va fi inselata de adevarata situatie a firmelor din Romania, ingroparea firmelor mici si mijlocii pe care TOATE STATELE EUROPENE le protejeaza.

6. Guvernul este plin de idei care mai de care mai cretine.

lucaman

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
Re: Guvernul NU RENUNTA LA IMPOZITUL MINIM
« Reply #1 on: March 19, 2010, 06:06:55 PM »
Am renuntat de mult sa mai fac aprecieri referitoare la actualul guvern, deoarece actiunile acestuia, in materie de FISCALITATE sunt peste puterea mea de intelegere.

Va dau doar spre studiu urmatoarea ordonanta de urgenta aflata in proiect:

http://www.contabilul.ro/a/3755/Plata-anticipata-a-impozitului-pe-p...

Va supun atentiei urmatoarele precizari:

(5) Contribuabilii prevazuti la art. 34 alin. (1) lit. b) efectueaza pentru trimestrele I-III comparatia impozitului pe profit trimestrial cu impozitul minim prevazut la alin. (3), recalculat in mod corespunzator pentru trimestrul respectiv, prin impartirea impozitului minim anual la 12 si inmultirea cu numarul de luni aferent trimestrului respectiv. In situatia in care perioada impozabila incepe sau se incheie in cursul unui trimestru, impozitul minim prevazut la alin. (3), se recalculeaza corespunzator numarului de zile aferente trimestrului respectiv. Pentru definitivarea impozitului pe profit datorat se efectueaza comparatia impozitului pe profit anual cu impozitul minim anual prevazut la alin. (3), iar in situatia in care perioada impozabila incepe sau se incheie in cursul anului pentru definitivarea impozitului pe profit se efectueaza comparatia impozitului pe profit aferent perioadei respective cu impozitul minim anual prevazut la alin. (3) recalculat in mod corespunzator pentru aceeasi perioada."

Deci: NU SE RENUNTA LA IMPOZITUL MINIM ASA CUM S-A PROMIS.

Impozitul pe profit este de 16%. Daca in unul sau 2 sau 3 trimestre nu ai profit (ceea ce in perioada asta nu este asa o minune, dimpotriva, va fi ceva cat se poate de posibil) platesti impozitul minim. Ceea ce duce la urmatoarele AFIRMATII:

1. Impozitul pe profit nu se mai calculeaza pe cumulat, ca pana acum, incalcandu-se principiul continuitatii (din legea contabilitatii), ci se calculeaza trimestrial.

2. Impozitul pe profit ajunge la peste 20%.

3. Adaugand impozitul pe dividende de 16%, rezulta ca orice firma va da statului in jur de 40% impozite, in afara celor de la salarii, CAS, CASS, somaj, etc

4. Se incalca principiile DIRECTIVELOR EUROPENE la care am aderat (degeaba dupa cum vedeti) in care trebuie prezentata situatia fidela a firmei. Ori, in cazul de fata, daca situatia REALA A FIRMEI ESTE PIERDERE sau un anumit PROFIT, FIDELITATEA CU IMPOZITELE PLATITE nu exista, este in mod absolut INCALCATA.

5. Rezulta ca intreaga comunitate europeana va fi inselata de adevarata situatie a firmelor din Romania, ingroparea firmelor mici si mijlocii pe care TOATE STATELE EUROPENE le protejeaza.

6. Guvernul este plin de idei care mai de care mai cretine.
ceaik,habar nu am daca chestia asta va fi sau e din nou aruncata doar asa .....de control....pe surse...

ceaikovski

• Guest
« Reply #2 on: March 19, 2010, 08:24:55 PM »
Daca te uitai atent, vedeai ca este un proiect, care a aparut pe un site onorabil si de specialitate (nu e singurul site pe care a aparut acest proiect).
Daca te uitai la TV il auzeai si pe Boc vorbind despre acest proiect, dar a vorbit DOAR DESPRE AMANARE, nu si despre faptul ca NU RENUNTA LA IMPOZITUL MINIM.
Nici nu l-ar duce capul sa inteleaga ceva din fiscalitate, nici ca impozitul pe profit la ora actuala DEPASESTE COTA AIA IMBECILA CU CARE SE LAUDA, de 16%.
Stii bine ca atata timp cat noi platim impozit in trimestrele in care avem profit mic sau avem pierdere, COTA TOTALA DE IMPOZITARE nu mai e 16% ci mult mai mult.
Am ajuns sa dam bugetului aproape 40% din... nu stiu din ce, ca din profit nu e, ci din venituri...

ceaikovski

• Guest
« Reply #3 on: March 19, 2010, 08:29:03 PM »
si atentie, nu am pus la socoteala celelalte impozite si taxe, cum ar fi taxa de coorve, aia obligatorie si achitata in avans, pt SRR.
Taxele locale, taxele la alte bugete ale statului, etc.
Nu mai vorbesc de cheltuielile MINIME pe care le are o firma pt a-si putea desfasura activitatea.

Luca, daca ce spui tu e adevarat, atunci e nasol: Boc n-are stofa de premier, daca habar nu are ce fac subalternii, mai mult, acestia NU-L ASCULTA.
Pun punct aici, pt ca n-am timp sa-mi mai cheltuiesc, nici macar 2 secunde din viata pt asemenea indivizi.
Sorry, dar nu sunt nici pe sfert din ce promiteau.

ceaikovski

• Guest
« Reply #4 on: March 19, 2010, 09:20:28 PM »
Sa nu zii ca e doar o bagaciune, Luca, uite aici:
http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_18697/Introducerea-platilor-anticipate-de-impozit-pe-profit-se-amana-pentru-2015.html

este un fisier atasat acolo, care te duce fix in aceasta ordonanta.
Finalul imi place: firmele infiintate anu trecut si care au avut pierdere, anul acesta platesc impozit minim anticipat.
Ca o firma creste in mod exploziv, in 6 luni!
Vai de coorul lor, eu din 2003 am firma si am o cifra de afaceri mica-mica.
Dar ce  sa stie Vladescu, el stie sa faca afaceri cu statul, atat.

lucaman

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #5 on: March 20, 2010, 12:31:15 AM »
Sa nu zii ca e doar o bagaciune, Luca, uite aici:
http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_18697/Introducerea-platilor-anticipate-de-impozit-pe-profit-se-amana-pentru-2015.html

este un fisier atasat acolo, care te duce fix in aceasta ordonanta.
Finalul imi place: firmele infiintate anu trecut si care au avut pierdere, anul acesta platesc impozit minim anticipat.
Ca o firma creste in mod exploziv, in 6 luni!
Vai de coorul lor, eu din 2003 am firma si am o cifra de afaceri mica-mica.
Dar ce  sa stie Vladescu, el stie sa faca afaceri cu statul, atat.
vladescu asta nu mi-a placut niciodata.pe de alta parte, boc ar trebui sa taca atunci cand vine vorba de finante, pentru  ca e jurist si risca sa spuna aiureli. fiindca nu sunt finantist am sa fac ceea ce ii sugerez si lui boc.tac si te ascult pe tine care le stii mai bine.te cred pentru ca te stiu onest si sper sa nu  se intample una ca asta.pe de alta parte balbaielile firesti de inceput de mandat ar trebui sa se termine pentru ca se implinesc 90 de zile de cand au format guvernul.

ceaikovski

• Guest
« Reply #6 on: March 22, 2010, 08:52:12 PM »
Luca, la inceput asa am crezut si eu, ca sunt balbe. Acum nu mai cred decat ca habar nu au ce sa faca, ba mai rau le convine de minune sa nu renunte la impozitarile astea excesive. De unde trag concluzia ca PDL nu e nici partid de stanga (caruia ii pasa de cetateni) nici de dreapta (ii pasa de mediul privat). Este mort dupa a se imbogati si ei, de a-si forma o clica ca in PSD si PNL de politicieni bogati, baronii PDL.
Iti dau un exemplu extrem de simplu: in fiecare trimestru platim impozit pe profit 16%. Cand n-ai profit, platesti impozitul minim. Cand ai pierdere, idem.
Cota de impozit minim o platesti in functie de transa in care te incadrezi, dupa cifra de afaceri realizata anul trecut (de parca anul acesta nu e criza...).
Deci sa zicem 2 trimestre platesti 16% impozit pe profitul realizat, iar 2 trimwestre platesti impozitul minim. Prin urmare, la finalul anului, realizezi ca ai platit procentual mai mult decat 16% impozit pe profitul realizat, deoarece tu ai realizat profit 2 trimestre, dar de platit ai platit mai mult.
Ajunge in felul acesta, cam 20-22% cota de impozitare/an. De unde 16%???
Astea sunt niste minciuni de copil de 2 ani, pe care Boc nu le pricepe (si bine ar face sa taca, cum spui) dar ca nu le pricepe nici Vladescu, NU CRED!

lucaman

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #7 on: March 24, 2010, 04:00:13 PM »
Luca, la inceput asa am crezut si eu, ca sunt balbe. Acum nu mai cred decat ca habar nu au ce sa faca, ba mai rau le convine de minune sa nu renunte la impozitarile astea excesive. De unde trag concluzia ca PDL nu e nici partid de stanga (caruia ii pasa de cetateni) nici de dreapta (ii pasa de mediul privat). Este mort dupa a se imbogati si ei, de a-si forma o clica ca in PSD si PNL de politicieni bogati, baronii PDL.
Iti dau un exemplu extrem de simplu: in fiecare trimestru platim impozit pe profit 16%. Cand n-ai profit, platesti impozitul minim. Cand ai pierdere, idem.
Cota de impozit minim o platesti in functie de transa in care te incadrezi, dupa cifra de afaceri realizata anul trecut (de parca anul acesta nu e criza...).
Deci sa zicem 2 trimestre platesti 16% impozit pe profitul realizat, iar 2 trimwestre platesti impozitul minim. Prin urmare, la finalul anului, realizezi ca ai platit procentual mai mult decat 16% impozit pe profitul realizat, deoarece tu ai realizat profit 2 trimestre, dar de platit ai platit mai mult.
Ajunge in felul acesta, cam 20-22% cota de impozitare/an. De unde 16%???
Astea sunt niste minciuni de copil de 2 ani, pe care Boc nu le pricepe (si bine ar face sa taca, cum spui) dar ca nu le pricepe nici Vladescu, NU CRED!
ceaik...am inteles ca s-a renuntat.

Guvernul a decis miercuri ca măsura plăţii anticipate a impozitului pe profit să fie amânată până în 2012, a anunţat premierul Emil Boc la finalul şedinţei Executivului.

„Am decis amânarea plăţii anticipate a impozitului pe profit până în 2012 pentru a sprijini mediul de afaceri”, a spus Boc.

Potrivit proiectului de act normativ de modificare a Codului Fiscal, publicat în 15 martie pe site-ul Ministerului Finanţelor, măsura a fost propusă "în contextul reducerii capacităţii de plată a agenţilor economici precum şi pentru reducerea influenţei bugetare determinate de aplicarea unor prevederi fiscale".

Astfel, proiectul propune schimbarea modului de calcul a impozitului pe profit pentru contribuabilii care nu desfăşoară activitate în domeniul bancar, respectiv "trecerea de la plata anuală a impozitului pe profit cu plăţi anticipate efectuate în cursul anului la calculul şi plata trimestrială a acestuia".

Plăţile anticipate reprezintă o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent

De la 1 ianuarie 2010, contribuabilii au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit anual, cu plăţi anticipate efectuate trimestrial.
Plăţile anticipate reprezintă o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele de inflaţie estimat prin bugetul anului pentru care se efectuează plăţile şi urmează să fie scăzute, în vederea definitivării, din impozitul anual datorat.

Măsura de amânare a plăţii anticipate are ca efect "păstrarea în sectorul privat a diferenţei dintre plata anticipată şi impozitul pe profit real", se argumentează în nota de fundamentare a actului normativ.
Revenirea la plata trimestrială a impozitului pe profit determină o influenţă pozitivă asupra bugetului, pentru anul 2010, de 625,7 milioane lei (0,12 pondere în PIB), potrivit calculelor Ministerului Finanţelor.
« Last Edit: March 24, 2010, 10:56:41 PM by lucaman »

ceaikovski

• Guest
« Reply #8 on: March 25, 2010, 08:26:52 PM »
Asta am spus si eu, draga Luca. Guvernul anunta ca SE RENUNTA LA PLATA ANTICIPATA A IMPOZITULUI PE PROFIT DAR NU SPUNE SI CA MENTINE IMPOZITUL MINIM. Aici era buba. Se vede ca nu pricepusi de prima oara. Pastrarea impozitului minim mai mult decat doar pe trim I al anului 2010, REPREZINTA pentru mediul privat O IMPOVARARE, de fapt este metoda prin care sindicatele si Boc cel promitator, dar doar atat, PASTREAZA LOCURILE DE MUNCA ALE BUGETARILOR. PE BANII NOSTRI, MUNCITI ca la privat, nu ca la stat, adica foaie verde...

Plata impozitului minim se face dupa transa in care te incadrezi, in functie de cifra de afaceri realizata anul trecut. Deci ai/n-ai profit, dai mata impozit minim, ca sa stea bugetarii la huzureala, cine sa mai iasa in strada, la greve si manifestatii, daca pleaca bugetarii in somaj???
Lasa ca privatii tac, inghit, aia se descurca, doar sunt evazionisti cu totii, nu?

Deci draga Luca, PACALEALA AICI E: guvernul anunta amanarea platii anticipate a impozitului pe profit, DAR NU RENUNTA LA IMPOZITUL MINIM. Deci oricum platim ce n-avem. Dar asta guvernul N-A MAI SPUS, doar daca citesti proiectul de ordonanta in care se amana la plata anticipat, vezi... doar daca citesti proiectul de ordonanta...

ceaikovski

• Guest
« Reply #9 on: March 25, 2010, 08:28:40 PM »
de altfel, TITLUL POSTARII MELE ERA CA GUVERNUL NU RENUNTA LA IMPOZITUL MINIM.
Nici n-am adus in discutie plata anticipata a impozitului....................

pffff

ceaikovski

• Guest
« Reply #10 on: March 25, 2010, 08:29:56 PM »
impozitul minim la un profit pe care nu-l ai, nu e tot un fel de plata anticipata a pielii ursului din padure?
vrei sa-ti fac cu okiul? hai ca te prinzi tu pana la urma...

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #11 on: April 20, 2010, 07:47:52 PM »
impozitul minim la un profit pe care nu-l ai, nu e tot un fel de plata anticipata a pielii ursului din padure?

Buna seara, copii!
Asta seara am sa va spun povestea cu intreprinzatorul cel muncitor si guvernantul cel lacom si prost.
A fost odata, ca niciodata... un pitic rotofei care s-a apucat sa scoata bani din piatra seaca, drept pentru care a inceput sa puna impozite pe pensii, pe salarii, pe munca... dar si pe profitul inexistent. 
Munceste el intreprinzatorul de 20 de ani si nu reuseste sa faca milionul de dolari, chit ca munceste non stop, dimineata pina'n seara, ba chiar si dupa... si cind suduie el mai cu foc ghinionul ce-l are, vijjjjjjjj.... pe linga el cu mertanul, burjetarul cel dolofan si plin de bube pe la toate degetele si incheieturile dar si agatate de toate iesirile in relief pe care le are pe corp, injurind de mama focului ca-l incurca in deplasarea sa catre resedintal de la Snagov... Isi zice intreprinzatorul in gind: drak m-a pus sa ma apuc de munca?!... unde mi-o fi fost capul! Amarit asa cum era, ajunge la micul sau magazin care-i asigura traiul de pe o zi pe alta, se bucura cind vede citiva clienti care isi cheltuie si ei saracia pe cele strict necesare traiului. Cind sa se bucure ca  incepe sa-i mearga si lui mica afacere, vine contabilul cu o mutra serioasa: amice, ai incurcat-o,... ai de plata 6 milioane, impozit pe profit, chiar daca n-ai avut profit. N-am!... zice micul patronas, ca abia daca facui bani cit sa-mi platesc chiria... Isi facu omul socotelile si pleca la administratia financiara sa-si suspende activitatea...
Asta fu mica povestire, trista si adevarata, a prostului care plateste ceva din nimic... profit din pierdere...
Unde drak s-a mai pomenit fratilor, sa platesti fara sa zici nimic, toate timpeniile care-i trec prin cap piticului exterminator?...
Cum putem proceda sa facem si noi o mica greva fiscala?... Pina cind sa-i mai intretinem pe acesti handicapati intelectuali? Cita rabdare sa mai avem?... pina cind s-o alege praful de munca noastra de o viata?!... Pai, daca socotesti corect toate hangaralele administrative, chiriile, taxele si impozitele pe care trebuie sa le platesti acum, acestea depasesc 100%...
Cred ca ar fi cazul sa invatam si noi sa le spunem povesti, acestor nenorociti...
Cind mai facem si noi o intilnire forumistica?... Avem multe de discutat... ca tot sint la regim...

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #12 on: April 21, 2010, 01:18:51 PM »
Alooooo! Mai este cineva pe aici?... sau sting lumina?!

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #13 on: April 30, 2010, 02:25:14 PM »
Stiu, stiu.... acum sinteti plecati dar o sa va intoarceti si atunci o sa reglementati impozitele nesimtite puse pe capul nostru. Pina atunci, poate le reglementeaza altii.... poate vin niste martieni.....

ceaikovski

• Guest
« Reply #14 on: May 11, 2010, 01:24:56 PM »

Buna seara, copii!
Asta seara am sa va spun povestea cu intreprinzatorul cel muncitor si guvernantul cel lacom si prost.
A fost odata, ca niciodata... un pitic rotofei care s-a apucat sa scoata bani din piatra seaca, drept pentru care a inceput sa puna impozite pe pensii, pe salarii, pe munca... dar si pe profitul inexistent. 
Munceste el intreprinzatorul de 20 de ani si nu reuseste sa faca milionul de dolari, chit ca munceste non stop, dimineata pina'n seara, ba chiar si dupa... si cind suduie el mai cu foc ghinionul ce-l are, vijjjjjjjj.... pe linga el cu mertanul, burjetarul cel dolofan si plin de bube pe la toate degetele si incheieturile dar si agatate de toate iesirile in relief pe care le are pe corp, injurind de mama focului ca-l incurca in deplasarea sa catre resedintal de la Snagov... Isi zice intreprinzatorul in gind: drak m-a pus sa ma apuc de munca?!... unde mi-o fi fost capul! Amarit asa cum era, ajunge la micul sau magazin care-i asigura traiul de pe o zi pe alta, se bucura cind vede citiva clienti care isi cheltuie si ei saracia pe cele strict necesare traiului. Cind sa se bucure ca  incepe sa-i mearga si lui mica afacere, vine contabilul cu o mutra serioasa: amice, ai incurcat-o,... ai de plata 6 milioane, impozit pe profit, chiar daca n-ai avut profit. N-am!... zice micul patronas, ca abia daca facui bani cit sa-mi platesc chiria... Isi facu omul socotelile si pleca la administratia financiara sa-si suspende activitatea...
Asta fu mica povestire, trista si adevarata, a prostului care plateste ceva din nimic... profit din pierdere...
Unde drak s-a mai pomenit fratilor, sa platesti fara sa zici nimic, toate timpeniile care-i trec prin cap piticului exterminator?...
Cum putem proceda sa facem si noi o mica greva fiscala?... Pina cind sa-i mai intretinem pe acesti handicapati intelectuali? Cita rabdare sa mai avem?... pina cind s-o alege praful de munca noastra de o viata?!... Pai, daca socotesti corect toate hangaralele administrative, chiriile, taxele si impozitele pe care trebuie sa le platesti acum, acestea depasesc 100%...
Cred ca ar fi cazul sa invatam si noi sa le spunem povesti, acestor nenorociti...
Cind mai facem si noi o intilnire forumistica?... Avem multe de discutat... ca tot sint la regim...

Nu prea mai intru mirceam, n-am chef de intalniri, ma simt tradat, sunt frustrat.
Muncim, nu incasam, stam prost.
La scoala la fiica-mea ni se cer bani peste bani, de unde dracu mai scoatem, zau nu stiu.
Traim 3 persoane cu 4000 ron/lunar. Altii, bugetari de lux, cheltuie la moll o singura data suma asta.
Noi, specialisti, facultati, specializari, kkt in ploaie suntem. Asta-i.