Author Topic: NE-AR AJUTA ANTIRECLAMA?  (Read 840 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
NE-AR AJUTA ANTIRECLAMA?
« on: April 21, 2010, 11:40:23 PM »
Acum e cam tirziu dar miine avem tot timpul din lume sa discutam acest subiect.
Pina atunci eu am sa ma culc cu intrebarea urmatoare in cap: De ce n-am voie sa spun la mogulizor sau aiurea, ca detergentul ariel este mai bun decit bona?! De ce n-am voie sa spun ca rosiile de la cora sint olandeze chiar daca ei spun ca-s romanesti 100%? De ce n-am voie sa spun ca mercedes e mai bun decit BMW?... Nu ne-ar fi si noua un pic mai bine daca "bona" ne-ar spune ce are detergentul "ariel" de nu-i asa de bun cum il lauda ei?
Cine si de ce a stabilit aceste reguli care sa evite concurenta adevarata si sa-i faca pe competitori sa nu ne mai abureasca, spunindu-ne numai ce vor ei despre produsele lor fara a putea spune si de ce produsele competitoare nu se ridica la acelasi standard?! Cum naiba se face ca nimic din ceea ce ne-ar putea face viatza mai suportabila, n-avem voie sa aflam?... ori o fi aceeasi vorba: tot ce e bun, ne face rau!

Sam

• Hero Member
    • View Profile
Re: NE-AR AJUTA ANTIRECLAMA?
« Reply #1 on: April 22, 2010, 07:13:36 AM »
Pina atunci eu am sa ma culc cu intrebarea urmatoare in cap: De ce n-am voie sa spun la mogulizor sau aiurea, ca detergentul ariel este mai bun decit bona?! De ce n-am voie sa spun ca rosiile de la cora sint olandeze chiar daca ei spun ca-s romanesti 100%? De ce n-am voie sa spun ca mercedes e mai bun decit BMW?... Nu ne-ar fi si noua un pic mai bine daca "bona" ne-ar spune ce are detergentul "ariel" de nu-i asa de bun cum il lauda ei?
Cine si de ce a stabilit aceste reguli care sa evite concurenta adevarata si sa-i faca pe competitori sa nu ne mai abureasca, spunindu-ne numai ce vor ei despre produsele lor fara a putea spune si de ce produsele competitoare nu se ridica la acelasi standard?! Cum naiba se face ca nimic din ceea ce ne-ar putea face viatza mai suportabila, n-avem voie sa aflam?... ori o fi aceeasi vorba: tot ce e bun, ne face rau!

Ai voie Mircea, cum sa nu ai voie? Nu stiu cum de tocmai asta ma framanta acum doua zile, ce ar fi daca oameni grei ar incepe campanii de genul...eu nu mai urmaresc RTv, voi de ce o faceti? Nu ar fi antireclama pentru ca cei ce o fac nu lucreaza la televiziuni concurente. Este suta la suta legal.
Antireclama nu au voie sa faca cei aflati in competitie.
De aia Arielul nu are voie sa spuna ca e mai bun ca Bona pentru ca exista legea concurentei si, mai ales, ca nu poate dovedi ceea ce spune. Tu insa poti sa o faci. Iar televiziunile te pot da la stiri. Dar nu o vor face nu pentru ca nu e voie ci datorita intelegerilor dintre ei.

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #2 on: April 22, 2010, 04:26:17 PM »

Ai voie Mircea, cum sa nu ai voie? Nu stiu cum de tocmai asta ma framanta acum doua zile, ce ar fi daca oameni grei ar incepe campanii de genul...eu nu mai urmaresc RTv, voi de ce o faceti? Nu ar fi antireclama pentru ca cei ce o fac nu lucreaza la televiziuni concurente. Este suta la suta legal.
Antireclama nu au voie sa faca cei aflati in competitie.
De aia Arielul nu are voie sa spuna ca e mai bun ca Bona pentru ca exista legea concurentei si, mai ales, ca nu poate dovedi ceea ce spune. Tu insa poti sa o faci. Iar televiziunile te pot da la stiri. Dar nu o vor face nu pentru ca nu e voie ci datorita intelegerilor dintre ei.

Da Sam, stiu ca eu am voie sa-mi spun mie insumi, tot ce vreau, ba chiar am voie sa-ti spun si tie. Problema este ca ei nu fac lucrul asta intre ei. Nu-i asa de greu de demonstrat de catre concurenta ca ariel pune nu stiu ce in detergenti... dar nu are voie. Ce-are concurenta cu asta? Pe mine ma intereseaza cistigul meu, al consumatorului, nu al producatorului. Daca ar avea voie, abia atunci ar lua nastere adevarata batalie pentru client si pentru piata. Abia atunci producatorii ar avea grija ce pun in produse, ca sa fie cumparate, de frica celorlalti producatori care i-ar demasca inselaciunea. Asta se poate remarca in mediul politic: cita vreme s-au inteles intre ei, politicienii au furat de-au stins. Cum au inceput sa se dea in git unii pe altii, furaciunile au inceput sa scada si notiunea de "bun sau ban public" a iesit la iveala. Incepem sa aflam despre "afacerile" alesilor nostri. Din pacate aflam degeaba: ei s-au ales cu banii, noi cu pierderea si umilinta. Din acest motiv, este bine ca Mercedes sa poata spune in reclamele lui: BMW are frinele proaste... dar sa si dovedeasca, valabila fiind si reciproca: si BMW sa poata spune... ca mercedes are frine la fel de proaste.
Sam, eu merg intotdeauna catre binele comun. Vreau sa gasesc metode prin care acest bine sa fie lasat sa opereze, sa se faca simtit. Poate aceasta cale, a antireclamei, pare a fi una neinteresanta... dar nu asta este motivul pentru care ea nu se foloseste si a fost scoasa in afara uzantelor. Intelegerea dintre mafioti este clara: nu spui tu despre defectele produsului meu, nu spun nici eu despre cele ale produsului tau!
Asta ti se pare concurenta?

Sam

• Hero Member
    • View Profile
« Reply #3 on: April 22, 2010, 07:10:47 PM »
Daca ar avea voie, abia atunci ar lua nastere adevarata batalie pentru client si pentru piata. Abia atunci producatorii ar avea grija ce pun in produse, ca sa fie cumparate, de frica celorlalti producatori care i-ar demasca inselaciunea.
Crezi? Eu cred ca ar fi ca in politica, liberalii nu ne spun ce buni sunt ei ci ce rai sunt pedelistii si Basescu. S-ar perpetua acest stil in toate domeniile si, mai ales, sa nu te astepti la campanii negative corecte. Adversarii vor sti sa exploateze fiecare nemultumire publica, si daca ar fi subiectiva. Si nici ceilalti nu vor sta cu mainile in san.
Asa insa fiecare este obligat sa isi prezinte calitatile propriului produs. Mie mi se pare corect asa cu observatia ca eu de exemplu oricum nu tin cont de reclame. Doar ma amuz la unele care chiar sunt bine facute.
De impact, oho, sigur ca vor avea impact pentru ca lumea iubeste scandalul. Spune Mercedes ceva de Renault, abia asteapta lumea sa vada cum raspund francezii si tot asa.
In plus sunt imprevizibile campaniile astea tinand cont ca nu e doar o infruntare sa vada care e mai tare la atacuri ci se vizeaza cresterea vanzarilor. Uite, cand Mac a inceput sa faca misto de Microsoft lumea s-a amuzat si abia astepta raspunsul. Dar asta doar ca distractie, fara mare impact asupra cifrei de afaceri.
Coca Cola insa a refuzat sa vorbeasca rau de Pepsi pentru ca s-a temut ca asta ii va afecta imaginea. Si prefera sa foloseasca in continuare un principiu devenit traditie...numele Pepsi nu exista pur si simplu pentru ei.

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #4 on: April 22, 2010, 09:54:32 PM »
Crezi? Eu cred ca ar fi ca in politica, liberalii nu ne spun ce buni sunt ei ci ce rai sunt pedelistii si Basescu. S-ar perpetua acest stil in toate domeniile si, mai ales, sa nu te astepti la campanii negative corecte. Adversarii vor sti sa exploateze fiecare nemultumire publica, si daca ar fi subiectiva. Si nici ceilalti nu vor sta cu mainile in san.
Asa insa fiecare este obligat sa isi prezinte calitatile propriului produs. Mie mi se pare corect asa cu observatia ca eu de exemplu oricum nu tin cont de reclame. Doar ma amuz la unele care chiar sunt bine facute.
De impact, oho, sigur ca vor avea impact pentru ca lumea iubeste scandalul. Spune Mercedes ceva de Renault, abia asteapta lumea sa vada cum raspund francezii si tot asa.
In plus sunt imprevizibile campaniile astea tinand cont ca nu e doar o infruntare sa vada care e mai tare la atacuri ci se vizeaza cresterea vanzarilor. Uite, cand Mac a inceput sa faca misto de Microsoft lumea s-a amuzat si abia astepta raspunsul. Dar asta doar ca distractie, fara mare impact asupra cifrei de afaceri.
Coca Cola insa a refuzat sa vorbeasca rau de Pepsi pentru ca s-a temut ca asta ii va afecta imaginea. Si prefera sa foloseasca in continuare un principiu devenit traditie...numele Pepsi nu exista pur si simplu pentru ei.

Ba liberalii au grija sa ne aduca aminte din 3 in 3 minute, ce buni au fost ei la guvernare si ce crestere si bla,bla, bla...  Sam, nu ma incinta contradictia fara sfirsit.  Nimeni nu ne prezinta calitatile produselor ci minciuni privind aceste calitati. Cum n-are cine sa-i contracareze sau sa-i penalizeze, noi luam minciunile de bune si cumparam produse de cea mai slaba calitate. Ma intorc la generalitate: minciuni despre produse, clauze abuzive in contracte, omitere de elemente negative in reclame... toate astea ne fac viata grea. De ce sa nu-i las eu sa-si scoata ochii? Cu ce ma incurca pe mine ca se vor invinovati unii pe altii iar noi ii vom privi ca la circ? Cind spune ceva mercedes despre renault, indiferent de raspunsul pe care-l vor primi sau de circul iscat, nu ma va face sa casc mai bine ochii cind ma voi duce sa-mi iau masina? Daca au dreptate?...
De cola si de pepsi, ce sa zic? Si eu as vrea sa-i ignor pe vecinii are au si vind aceeasi marfa ca mine, sa zic ca nu exista pentru mine... Ce zici?... Se poate?... Eu nu pot!

Sam

• Hero Member
    • View Profile
« Reply #5 on: April 23, 2010, 07:25:23 AM »

Ba liberalii au grija sa ne aduca aminte din 3 in 3 minute, ce buni au fost ei la guvernare si ce crestere si bla,bla, bla...  Sam, nu ma incinta contradictia fara sfirsit.  Nimeni nu ne prezinta calitatile produselor ci minciuni privind aceste calitati.

De cola si de pepsi, ce sa zic? Si eu as vrea sa-i ignor pe vecinii are au si vind aceeasi marfa ca mine, sa zic ca nu exista pentru mine... Ce zici?... Se poate?... Eu nu pot!

Ce buni au fost candva nu ce buni sunt acum. Astia deja vorbesc doar din amintiri, parca ar fi guvernat acum o suta de ani. Eu nu il aud niciodata pe Crin spunand ce vor face ei bine ci ce rau fac astia. Adica o campanie banala, ca toti vedem ce e rau. Asta insa nu ii face pe ei buni.

Mircea, minciunile despre calitatile produselor vor fi inlocuite cu minciuni despre defectele celorlalti.

Si daca nu ii ignori pe vecini ce faci, iesi in fata magazinului si ce? Le spui oamenilor ca ei  au preturi mari? Pai e acelasi lucru daca le spui ca tu ai preturi mici, deci iti promovezi calitatile, nu?

In loc de reclama si antireclama as prefera de exemplu un fel de analiza independenta, o expertiza, adica la pauza de reclame, pe langa extraordinarele calitati prezentate de producatori sau defecte prezentate de competitori daca e campanie negativa, as vrea de exemplu spoturi facute de guvern in virtutea obligatiei de a apara drepturile consumatorului in care sa demonteze reclamele si sa spuna pe bune. Bai ketonalul ala de la nu stiu ce sampon e vrajeala, nu are efectul spus de ei. Sau particulele alea de detergent care intra si cauta mizeria in interiorul fibrei sunt o minciuna. Sau masina aia care coteste asa bine la curba o face ca e un expert la volan, nu ca are ea directie formidabila. Asa ceva ar fi binevenit.

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #6 on: April 23, 2010, 09:51:06 AM »

In loc de reclama si antireclama as prefera de exemplu un fel de analiza independenta, o expertiza, adica la pauza de reclame, pe langa extraordinarele calitati prezentate de producatori sau defecte prezentate de competitori daca e campanie negativa, as vrea de exemplu spoturi facute de guvern in virtutea obligatiei de a apara drepturile consumatorului in care sa demonteze reclamele si sa spuna pe bune. Bai ketonalul ala de la nu stiu ce sampon e vrajeala, nu are efectul spus de ei. Sau particulele alea de detergent care intra si cauta mizeria in interiorul fibrei sunt o minciuna. Sau masina aia care coteste asa bine la curba o face ca e un expert la volan, nu ca are ea directie formidabila. Asa ceva ar fi binevenit.

Exact despre asta vorbesc si eu. Mi-e indiferent cine-s cei care fac experiza, ca o face concurenta sau statul. Acum n-o face nimeni. Vad la mac donald o fotografie cu un sandvis in care chifteaua este mai groasa decit piinea si cind il cumpar, nici nu se vede din piine. De ce fac ei chestia asta?... Pentru ca nu-i sanctioneaza nimeni sau pentru ca sanctiunea este asa de mica, incit merita platita. Poate ca Sheriff's-ul ar avea ceva de spus!... sau alti detinatori de fast food... Concurenta este mama capitalismului... s-o lasam sa se produca.
Acum problema este ca eu as prefera ca tot ei intre ei sa se ia la bataie, sa minta unii despre altii, sa se desfiinteze unii pe altii, sa se dea in judecata... Alternativa ar fi sa mai vedem cum se naste o noua agentie guvernamentala, cu sefi si subalterni, cu salarii nesimtite... si tot tacimul...

Sam

• Hero Member
    • View Profile
« Reply #7 on: April 23, 2010, 10:42:37 PM »
... Alternativa ar fi sa mai vedem cum se naste o noua agentie guvernamentala, cu sefi si subalterni, cu salarii nesimtite... si tot tacimul...[/color]
Poti sa fii sigur ca se va inventa imediat asa ceva. Orice problema noua este o ocazie excelenta pentru guvernanti de a mai face o comisie, de a mai infiinta un organism de conntrol, o agentie, ceva. Unde desigur ca angajarile se vor face politic.

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #8 on: April 28, 2010, 11:08:31 PM »
... Alternativa ar fi sa mai vedem cum se naste o noua agentie guvernamentala, cu sefi si subalterni, cu salarii nesimtite... si tot tacimul...[/color]
Poti sa fii sigur ca se va inventa imediat asa ceva. Orice problema noua este o ocazie excelenta pentru guvernanti de a mai face o comisie, de a mai infiinta un organism de conntrol, o agentie, ceva. Unde desigur ca angajarile se vor face politic.

Deocamdata, Boc urla ca desfiinteaza agentiile guvernamentale nesimtite dar il tine in brate pe poteras, ca a contribuit cu 200.000 de lei la partid, asta pe acte... in timp ce acesta face acelasi lucru care-l fac si agentiile: fura banii cetatenilor. Cind spune Boc adevarul: cind condamna jaful public sau cind ii ia banii lui poteras, care ne jefuieste sistematic spunind ca o face in interesul nostru? Pina la urma poteras e tot un sef de agentie guvernamentala locala...

Sam

• Hero Member
    • View Profile
« Reply #9 on: April 29, 2010, 07:27:19 AM »

Cind spune Boc adevarul: cind condamna jaful public sau cind ii ia banii lui poteras...
Cand condamna jaful public si cand va reusi sa
se debaraseze de cei din propriul partid care nu ii sustin demersurile, chestie de durata pentru ca deocamdata cu ei toti a reusit sa castige alegerile si cu ei guverneaza in teritoriu. Nu se face un partid peste noapte, se stie doar ca cea mai mare parte a celor ce intra in partide o fac visand la banul public. Nu scapi usor de ei.

Ana Armanca

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #10 on: May 01, 2010, 10:53:36 AM »
Deocamdata, Boc urla ca desfiinteaza agentiile guvernamentale nesimtite dar il tine in brate pe poteras, ca a contribuit cu 200.000 de lei la partid, asta pe acte... in timp ce acesta face acelasi lucru care-l fac si agentiile: fura banii cetatenilor. Cind spune Boc adevarul: cind condamna jaful public sau cind ii ia banii lui poteras, care ne jefuieste sistematic spunind ca o face in interesul nostru? Pina la urma poteras e tot un sef de agentie guvernamentala locala...
Uită-te la opinteala cu care a trecut ANI prin parlament, abia când s-a votat cu mâna ridicată a trecut! Aşa poţi înţelege ce puţini parlamentari vor cu adevărat ceva bun în ţara asta.
Nuestra arma es la letra
Dalai Lama.Dăruieşte din cunoaşterea ta.E o cale de a atinge nemurirea.

Ana Armanca

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #11 on: May 01, 2010, 10:59:30 AM »
De cola si de pepsi, ce sa zic? Si eu as vrea sa-i ignor pe vecinii are au si vind aceeasi marfa ca mine, sa zic ca nu exista pentru mine... Ce zici?... Se poate?... Eu nu pot![/color]
Mama (medic) nu m-a lăsat niciodată să beau pepsi ca coca cola. Spunea că ficatul celor care beau aceste băuturi este distrus.

Uite ce-am găsit:
* În multe state ale Statelor Unite ale Americii politistii cara doua galoane de Coca-Cola într-un camion ca sa curete sângele de pe drumuri în urma accidentelor.
* Daca puneti o friptura (o bucata de carne) într-un bol cu Coca-Cola va disparea dupa doua zile.
* Ca sa curatati o toaleta turnati în scoica WC-ului o Coca-Cola si lasati "cunoscutul gust" sa stea pentru o ora dupa care trageti apa.
Se va fi curatat în mod impecabil si va straluci de curatenie.
Acidul citric al Coca-Colei face sa dispara toatele petele colorante de pe suprafetele sticloase si de pe portelanuri.
* Ca sa scoateti rugina de pe aparatoarele cromate ale autovehiculelor frecati cu o bucata de folie de aluminiu mototolita si înmuiata în Coca-Cola.
* Ca sa scoateti petele de grasime de pe haine adaugati o Coca-Cola în masina de spalat împreuna cu detergentul si demarati programul normal de spalare. Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor.
Sau la spalatul cu mâna, varsati Coca-Cola peste pata împreuna cu detergentul si apoi frecati în mod ciclic.
* Ca sa se transporte principala solutie concentrata a Coca-Colei ar trebuie ca si camionul-transportor (cisterna) sa utilizeze semnul "Hazardous Material", care înseamna "Produs de mare pericol".
Nuestra arma es la letra
Dalai Lama.Dăruieşte din cunoaşterea ta.E o cale de a atinge nemurirea.

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #12 on: May 10, 2010, 05:21:09 PM »
Uită-te la opinteala cu care a trecut ANI prin parlament, abia când s-a votat cu mâna ridicată a trecut! Aşa poţi înţelege ce puţini parlamentari vor cu adevărat ceva bun în ţara asta.

Am deschis acest topic special pentru a incerca sa creez concurenta pe piata roamaneasca. Aproape ca nici nu mai conteaza in ce domeniu. Antireclama i-ar putea forta si pe politicieni sa faca ceva bun pentru noi. Se vede ca de o vreme, au inceput sa iasa la iveala o serie de afaceri murdare ale unor politicieni, avind ca pornire A3. Bineinteles ca respectivii nu pomenesc nimic despre afacerile lui felix... dar ne dau o gramada de afaceri ale lui videanu si berceanu. Asta nu se poate numi ANTIRECLAMA?

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #13 on: July 19, 2010, 08:30:53 AM »
Fara antireclama nu putem progresa. Cind punctul forte al reclamei nu este slabiciunea produselor sau ideilor deja existente... si numirea acestora, vom stagna in mocirla... Dar, se pare ca ne place....

Cucuveaua

• Guest
« Reply #14 on: July 19, 2010, 10:09:20 AM »
Am deschis acest topic special pentru a incerca sa creez concurenta pe piata roamaneasca. Aproape ca nici nu mai conteaza in ce domeniu. Antireclama i-ar putea forta si pe politicieni sa faca ceva bun pentru noi. Se vede ca de o vreme, au inceput sa iasa la iveala o serie de afaceri murdare ale unor politicieni, avind ca pornire A3. Bineinteles ca respectivii nu pomenesc nimic despre afacerile lui felix... dar ne dau o gramada de afaceri ale lui videanu si berceanu. Asta nu se poate numi ANTIRECLAMA? [/color]
Nimic nu-i clinteşte pe politicienii români. Eu aşteptam să iasă în media şi să ceară populaţiei să consume produse româneşti, pentru păstrarea locurilor de muncă. L-am auzit pe Băsescu, deşi el nu e indicat să spună asta. L-am văzut tot pe Băsescu cumpărând Duster, ostentativ.
În rest politicienii nu se deranjează şi sunt indiferenţi, deşi nu ar trebui să fie. Încă o dezamăgire de la clasa politică.