Eu ma intreb de ce Predoiu nu a propus in atatia ani de cand este ministrul justitiei ca judecatorii sa raspunda material,contaventional si chiar penal pt. hotararile gresite sau chiar ilegale. Are sustinerea PDL si a lui Base. Deci ce inseamna asta ? A , nici baietii portocalii nu vor o reforma adevarata in justitie ? Pai de ce sa vrea ? Doar si ei au destule bube.
Iar te grabesti ca fata mare la maritat, pane, "nici baietii portocalii nu vor o reforma adevarata in justitie", ministrul Predoiu a reinterat acest aspect (legat de raspunderea materiala) introdus de Macovei inca din 2005 in planul de reforma al justitiei, inca din 2008, din nefericire, el nu a putut trece niciodata de acordurile dintre minister si reprezentantii magistratilor, in discutiile bilaterale acestia venind cu o alta metoda de "responsabilizare" a actului de justitie, recte codul deontologic.
De altfel, pe acest aspect, magistratii romani se ascund dupa ....roba colegilor lor europeni si a conventiilor europene in domeniu care exclud raspunderea materiala directa cu exceptia cazurilor in care magistratul a fost prins in flagrant de ... decizie data cu rea-credinta si intentie de mita. Cu alte cuvinte, delictul de opinie juridica (asa am interpretat eu legea) nu se pedepseste.