Author Topic: ROMANIA BUGETARILOR!  (Read 1586 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
ROMANIA BUGETARILOR!
« on: January 15, 2010, 02:23:23 PM »
Mi-am facut o firma in '90 cu gindul ca acum am sa pot sa-mi pun in valoare ideile si capacitatea mea de gindire in afaceri. Am zis ca ma pot face util societatii si in acest fel sa pot cistiga atit cit ma duce mintea. Am facut de drak! Bujetarii au pus repede stapinire pe activele comuniste, au pus stavila oricarei activitati nespaguita si frina dezvoltarii sistemului privat, numai daca firma n-a fost a lor, proprie. Uite asa nimic nu s-a descurcat pina n-a cotizat la stat. Primarii si consilierii locali si-au facut firme care sa stoarca bugetul local, fara a fi controlati de nimeni. Ai firma, ai utilaje si vrei sa dezapezesti strada?... Ciuciu! Numai daca ai pile in consiliul local sau daca dai comision baban acolo. Cum nimeni n-a putut sau n-a vrut sa controleze ceva in acest sens, a mers chestia asta pina acum citiva ani. Bujetarii au devenit burghezii tzarii, sefii nostri care ne hotarasc destinele, ne aproba daca vrem sa facem afaceri si ne dau voie sa ne dezvoltam... Aud acum ca vor fi concediati vreo sutademii... Bravooooo! La munca cu ei! Cica n-au unde sa se angajeze! NORMAL!!!... ca ei au distrus economia privata! Au vindut vaca si asa stoarsa si vlaguita, in loc sa vinda laptele. Ne-au dat in cap, ne-au desfiintat si acum pling ca ramin fara servici!
LE DORESC S-O DUCA 20 DE ANI DE ACUM INCOLO ASA CUM NE-AU FACUT PE NOI SA O DUCEM PINA ACUM. Sa vada cum e cind nu mai sint sefi ci cind masurile pe care le-au luat cind ne priveau de sus li se vor sparge in mecla acum... cind au ramas fara servici. De cind tot spun ca statul se amesteca in afacerile private, ca inspectorii de la primarii dau tarabele din piata pe spaga, dau terenurile domeniului public la "licitatie"... celor ce le dau mai multa spaga!!! Militienii ii pazeau sa nu-i linseze comerciantii. Datorita spagii luate de bujetari, platim brinza 20 lei in loc de 8...
La gunoi cu javrele de BUGETARI!!! 90% dintre ei sint banditi! Ailalti sint lingusitori care-i perie ca sa nu-si piarda serviciul....

Sam

• Hero Member
    • View Profile
Re: ROMANIA BUGETARILOR!
« Reply #1 on: January 15, 2010, 06:16:47 PM »
Sunt si alti bugetari fara nici o vina dar ceea ce spui este foarte adevarat.
Peste tot angajatii statului mai smecheri si-au deschis propriile firme pe numele nevestelor soacrelor sau cumnatilor si au capusat bugetele locale. Colegii lor au stiut si au tacut sa nu isi piarda locul.
Acum o parte din ei sunt revoltati ca vor fi dati afara. Revolta de inteles intr-un fel. Dar de ce nu s-au revoltat cand era praduit bugetul sub ochii lor?
De ce nu s-au revoltat cand colegul venea la ora sapte, facea prezenta, pleca la ora opt, isi rezolva probleme personale pana pe la unu, la timp sa revina sa vada cum merg lucrurile, sa mai bea o cafea si sa inchida ziua. Ziua de azi, ca maine e randul colegului sa plece, are o ferma la Agigea si nu o poate lasa prea mult nesupravegheata.
Cel de la achizitii de ce nu s-a revoltat ca lua piese de schimb de la producator si deodata au inceput sa ii vina piesele de la o firma intermediara, intamplator a fratelui unui lider de sindicat. La preturi marite, desigur.
De ce nu s-au revoltat niciodata?
Nu, nu ei trebuiau sa rezolve asta, dar macar sa ii fi vazut ca protesteaza si ii forteaza pe sefi sa faca un pas inapoi.

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #2 on: January 15, 2010, 10:38:39 PM »
Sunt si alti bugetari fara nici o vina dar ceea ce spui este foarte adevarat.
Peste tot angajatii statului mai smecheri si-au deschis propriile firme pe numele nevestelor soacrelor sau cumnatilor si au capusat bugetele locale. Colegii lor au stiut si au tacut sa nu isi piarda locul.
Acum o parte din ei sunt revoltati ca vor fi dati afara. Revolta de inteles intr-un fel. Dar de ce nu s-au revoltat cand era praduit bugetul sub ochii lor?
De ce nu s-au revoltat cand colegul venea la ora sapte, facea prezenta, pleca la ora opt, isi rezolva probleme personale pana pe la unu, la timp sa revina sa vada cum merg lucrurile, sa mai bea o cafea si sa inchida ziua. Ziua de azi, ca maine e randul colegului sa plece, are o ferma la Agigea si nu o poate lasa prea mult nesupravegheata.
Cel de la achizitii de ce nu s-a revoltat ca lua piese de schimb de la producator si deodata au inceput sa ii vina piesele de la o firma intermediara, intamplator a fratelui unui lider de sindicat. La preturi marite, desigur.
Nu, nu ei trebuiau sa rezolve asta, dar macar sa ii fi vazut ca protesteaza si ii forteaza pe sefi sa faca un pas inapoi.

Asta-i buba Sam!
Au pus umarul cu sirg la demolarea societatii, s-au opus pina si acum, inainte de alegerile prezidentiale, cu gindul ca o iesi prostanacu si-si vor pastra privilegiile iar acum, dupa ce au matrasit lovelele au inceput sa chitzaie ca ramin fara servici si au rate si copii si datorii, viloaie si gagici costisitoare... Afara cu ei... nu 100000 ci 500000 de exploatatori.

Alexa

• Global Moderator
  • Full Member
    • View Profile
    • Alexa Blog
« Reply #3 on: January 16, 2010, 11:23:27 AM »
Problema este ca toata lumea admite ca trebuie restructurate posturile, dar in acelasi timp lupta starnind sindicatele impotriva restructurarii. Cred ca este mai mult decat ceea ce ni se arata. Si ma refer aici la conservatorismul situatiei, chestiune bine gandita de gasca comunista. Doar nu degeaba au cumparat liderii de sindicate. S-au asigurat ca nimic nu se poate schimba, fiindca au parghii sa impiedice asta. Problema se rezolva din interior si este la noi in curte. Vreau sa vad ziua cand cei din educatie, de exemplu, isi dau jos liderii de sindicat. De abia atunci va incepe REFORMA !

lucaman

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #4 on: January 16, 2010, 12:53:16 PM »
Mi-am facut o firma in '90 cu gindul ca acum am sa pot sa-mi pun in valoare ideile si capacitatea mea de gindire in afaceri. Am zis ca ma pot face util societatii si in acest fel sa pot cistiga atit cit ma duce mintea. Am facut de drak! Bujetarii au pus repede stapinire pe activele comuniste, au pus stavila oricarei activitati nespaguita si frina dezvoltarii sistemului privat, numai daca firma n-a fost a lor, proprie. Uite asa nimic nu s-a descurcat pina n-a cotizat la stat. Primarii si consilierii locali si-au facut firme care sa stoarca bugetul local, fara a fi controlati de nimeni. Ai firma, ai utilaje si vrei sa dezapezesti strada?... Ciuciu! Numai daca ai pile in consiliul local sau daca dai comision baban acolo. Cum nimeni n-a putut sau n-a vrut sa controleze ceva in acest sens, a mers chestia asta pina acum citiva ani. Bujetarii au devenit burghezii tzarii, sefii nostri care ne hotarasc destinele, ne aproba daca vrem sa facem afaceri si ne dau voie sa ne dezvoltam... Aud acum ca vor fi concediati vreo sutademii... Bravooooo! La munca cu ei! Cica n-au unde sa se angajeze! NORMAL!!!... ca ei au distrus economia privata! Au vindut vaca si asa stoarsa si vlaguita, in loc sa vinda laptele. Ne-au dat in cap, ne-au desfiintat si acum pling ca ramin fara servici!
LE DORESC S-O DUCA 20 DE ANI DE ACUM INCOLO ASA CUM NE-AU FACUT PE NOI SA O DUCEM PINA ACUM. Sa vada cum e cind nu mai sint sefi ci cind masurile pe care le-au luat cind ne priveau de sus li se vor sparge in mecla acum... cind au ramas fara servici. De cind tot spun ca statul se amesteca in afacerile private, ca inspectorii de la primarii dau tarabele din piata pe spaga, dau terenurile domeniului public la "licitatie"... celor ce le dau mai multa spaga!!! Militienii ii pazeau sa nu-i linseze comerciantii. Datorita spagii luate de bujetari, platim brinza 20 lei in loc de 8...
La gunoi cu javrele de BUGETARI!!! 90% dintre ei sint banditi! Ailalti sint lingusitori care-i perie ca sa nu-si piarda serviciul....

asa e ...cunosc fenomenul.bugetarii astia se conduc dupa deviza....daca mai si muncim atunci cand naiba facem banii?

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #5 on: January 16, 2010, 03:12:14 PM »
...asa e ...cunosc fenomenul.bugetarii astia se conduc dupa deviza....daca mai si muncim atunci cand naiba facem banii?

Pai sa speram ca acum vom mai scapa de o buna parte din vampiri... Poate ar trebui sa dam si noi o mina de ajutor... Cum putem face asta? Care vii cu o idee?...

Lansez o invitatie la o bere, la Cora Lujerului, la ora 4.30. Astept amatori...

Ana Armanca

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #6 on: January 17, 2010, 09:45:57 AM »

Pai sa speram ca acum vom mai scapa de o buna parte din vampiri... Poate ar trebui sa dam si noi o mina de ajutor... Cum putem face asta? Care vii cu o idee?...

[/quote]
Cred că întâi bugetarii trebuie a trebui să se trezească. Mă refer la bugetarul care a intrat pe merit pe post şi îşi face treaba. Când acesta nu va mai accepta alături de el pila lui X şi pila lui Z, nu va accepta nici un compromis, lucrurile vor începe să se schimbe.
Nuestra arma es la letra
Dalai Lama.Dăruieşte din cunoaşterea ta.E o cale de a atinge nemurirea.

Sam

• Hero Member
    • View Profile
« Reply #7 on: January 17, 2010, 10:25:16 AM »
Cred că întâi bugetarii trebuie a trebui să se trezească. Mă refer la bugetarul care a intrat pe merit pe post şi îşi face treaba. Când acesta nu va mai accepta alături de el pila lui X şi pila lui Z, nu va accepta nici un compromis, lucrurile vor începe să se schimbe.
Nu te poti astepta de la angajat sa vina plin de constiinta si seriozitate si sa faca exact cum trebuie totul in ciuda indiferentei conducerii, fie ca e la stat fie ca e la particular. Bugetarul a facut ce a facut ca seful (statul) i-a permis si chiar stimulat sa faca totul. La privat il sanctiona, ii taia orele lipsa, ii taia din salariu ptr lipsa de performanta, il dadea afara. Administratia trebuie sa impuna criterii de performanta si apoi sa stea cu lupa pe ei sa le respecte. Ca la privat. Si sa vezi ca trezirea vine de la sine dupa asta.

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #8 on: January 17, 2010, 01:14:50 PM »
Nu te poti astepta de la angajat sa vina plin de constiinta si seriozitate si sa faca exact cum trebuie totul in ciuda indiferentei conducerii, fie ca e la stat fie ca e la particular. Bugetarul a facut ce a facut ca seful (statul) i-a permis si chiar stimulat sa faca totul. La privat il sanctiona, ii taia orele lipsa, ii taia din salariu ptr lipsa de performanta, il dadea afara. Administratia trebuie sa impuna criterii de performanta si apoi sa stea cu lupa pe ei sa le respecte. Ca la privat. Si sa vezi ca trezirea vine de la sine dupa asta.

Pai, Uncle... da bujetarii astia e copii mici? De ce se mai pling acum cind vor fi dati afara de la servici? Daca nu-s in stare sa le dea la mecla pilangiilor... sa se duca in somaj! Toti trebuie sa plateasca pentru atitudinea lor dualista si slugarnica... Daca nu iau masuri din constiinta, sa ia masuri de frica pierderii serviciului...

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #9 on: January 19, 2010, 11:28:59 PM »
Ia uite ce zice presa despre banii nostri:
Berceanu a antamat 50 de km de autostrada cu 28 mil euro/km, cind cea mai scumpa autostrada din toata europa asta e de 14 milioane...
Nu-i asa ca e bine sa fii bugetar? Ce?... sint banii lor?...

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #10 on: February 12, 2010, 01:26:32 PM »

Oricum ai privi lucrurile, bugetarii sint singurii vinovati ca Romania se zbate in mizerie.
Cind oare am mai fi aflat noi de salariile si pensiile nesimtite, de sporurile si celelalte privilegii pe care si le-au dat singuri acesti infractori, daca n-ar fi fost basescu?... Pai cum sa nu fie suparata sleahta de mafioti pe basel si sa nu-l invinuiasca de "scandaluri interminabile"... Aveau ce apara: intersele lor de miliarde peste miliarde... Acum a inceput sa se aleaga griul de neghina... iar neghina se pare ca va supravietui in timp ce griul va muri de foame in curind. Smecherii din sistem vor trai bine mai departe iar cei care i-au sustinut, au sa se aleaga cu un somaj de toata frumusetea...

Sam

• Hero Member
    • View Profile
« Reply #11 on: February 15, 2010, 10:22:33 PM »
Romania bugetarilor mi-a trimis azi un avertisment cu amenintare de executare silita. Bugetarii de la fisc au socotit ca nu mi-am platit toate datoriile la stat. Teoretic de azi in cazierul meu fiscal ar trebui sa scrie ca sunt rau platnic.
In realitate e vorba de o interpretare diferita pe care contabilul meu a dat-o unei situatii.
Pana la citatie si executare silita ar fi trebuit sa trecem prin:
- un telefon - alo, X, ai o neclaritate aici, nu vrei sa vii sa o discutam?
- un mail - domnule, e o greseala, veniti sa o lamurim.
Ei au trecu insa direct la avertisment cu executare silita.
Pentru care sunt gata sa imi blocheze conturile, situatie grava pentru mine care am de achitat bilete de avion si cheltuieli de deplasare in strainatate.
Asta face Romania bugetarilor.
Aaaaa, am uitat sa va spun suma pentru care voi fi executat: 5 Ron si 80 bani.

lucaman

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #12 on: February 27, 2010, 12:24:51 PM »
Romania bugetarilor mi-a trimis azi un avertisment cu amenintare de executare silita. Bugetarii de la fisc au socotit ca nu mi-am platit toate datoriile la stat. Teoretic de azi in cazierul meu fiscal ar trebui sa scrie ca sunt rau platnic.
In realitate e vorba de o interpretare diferita pe care contabilul meu a dat-o unei situatii.
Pana la citatie si executare silita ar fi trebuit sa trecem prin:
- un telefon - alo, X, ai o neclaritate aici, nu vrei sa vii sa o discutam?
- un mail - domnule, e o greseala, veniti sa o lamurim.
Ei au trecu insa direct la avertisment cu executare silita.
Pentru care sunt gata sa imi blocheze conturile, situatie grava pentru mine care am de achitat bilete de avion si cheltuieli de deplasare in strainatate.
Asta face Romania bugetarilor.
Aaaaa, am uitat sa va spun suma pentru care voi fi executat: 5 Ron si 80 bani.
mafiotule!bampirule!care sugi sangele boporului..... ;D ;D ;D.....sam ,eu mi-am platit impozitul  casei pentru 2009 pe 20 noiembrie 2009.ce crezi ca mi-au trimis baietii?bingo!executare silita....hartii de la executorul  judecatoresc...tot tacamul.vorba ta ,un mail,o scrisoare ,un telefon?nimic...direct ranga.intelegeam daca ar fi trecut anul 2009 fara sa platesc ....dar asa?trimiti pe 1 noiembrie hartii de la executorul judecatoresc?pentru 350 de lei....

Ana Armanca

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #13 on: March 01, 2010, 12:40:24 PM »
Ţin eu bine minte că la combinatul de la Galaţi erau pierderi de 1 milion dolari/zi înainte de privatizare şi după privatizare combinatul avea profit 1 milion dolari/zi? Din cauza firmelor căpuşe...
Nuestra arma es la letra

Ana Armanca

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #14 on: April 09, 2010, 10:26:36 AM »

Oricum ai privi lucrurile, bugetarii sint singurii vinovati ca Romania se zbate in mizerie.
Cind oare am mai fi aflat noi de salariile si pensiile nesimtite, de sporurile si celelalte privilegii pe care si le-au dat singuri acesti infractori, daca n-ar fi fost basescu?... Pai cum sa nu fie suparata sleahta de mafioti pe basel si sa nu-l invinuiasca de "scandaluri interminabile"... Aveau ce apara: intersele lor de miliarde peste miliarde... Acum a inceput sa se aleaga griul de neghina... iar neghina se pare ca va supravietui in timp ce griul va muri de foame in curind. Smecherii din sistem vor trai bine mai departe iar cei care i-au sustinut, au sa se aleaga cu un somaj de toata frumusetea...
Eu nu aş spune aşa. Vinovaţi sunt cei care au făcut angajări masive, cei care au dat sporurile aiuristice...
Şi eu cred că fără Base nu am fi aflat nimic din aceste mânării....
Nuestra arma es la letra