Author Topic: Învăţământ  (Read 846 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Laur

• Full Member
    • View Profile
Învăţământ
« on: November 02, 2010, 08:05:15 AM »
Ce părere aveţi despre reglementarea din noua lege a învăţământului care dă elevilor dreptul să studieze istoria şi geografia în limba maternă?
Eu unul nu înţeleg: poţi învăţa matematica în limba română, dar nu poţi învăţa geografia?!
Ce se ascunde de fapt în spatele acestei cereri a UDMR, că ei se află la baza cererii.

res

• Newbie
  • *
    • View Profile
Re: Învăţământ
« Reply #1 on: January 02, 2011, 05:58:17 PM »
Ce părere aveţi despre reglementarea din noua lege a învăţământului care dă elevilor dreptul să studieze istoria şi geografia în limba maternă?
Eu unul nu înţeleg: poţi învăţa matematica în limba română, dar nu poţi învăţa geografia?!
Ce se ascunde de fapt în spatele acestei cereri a UDMR, că ei se află la baza cererii.
   istoria, poate si geografia sunt in primul rand politice si de aici poate conflictul cu limba in care sunt studiate  :P
  Daca scopul educatiei n-ar fi obtinerea de subordonati, ci cultivarea gandirii, chiar n-ar avea nicio importanta limba in care se studiaza  ;)
asta e!

igor

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #2 on: August 15, 2011, 05:08:02 PM »

Eu am o parere proasta. Sau ok. Cine dracu sa stie ? E vorba de unguri orisicum. Oricum ungurii din ungurime nu au habar de romaneste. Ei sunt in mare parte idioti. Ungurii din har-cov oricum nu invata romaneste. Deci pot invata de toate in ungureste. Oricum sunt acolo niste insi cu 3-4 clase primare. Deci sa-i lasam dracului sa moara in limba lor....daca asa le trebuie....
"Am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti".  Petre Tutea

Ana Armanca

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #3 on: August 28, 2011, 11:21:40 AM »

istoria, poate si geografia sunt in primul rand politice si de aici poate conflictul cu limba in care sunt studiate  :P
  Daca scopul educatiei n-ar fi obtinerea de subordonati, ci cultivarea gandirii, chiar n-ar avea nicio importanta limba in care se studiaza  ;)
Păi ei doresc să înveţe după manuale editate la Budapesta...
Găsesc legea discriminantă pentru etnicii români. Celelalte etnii, dacă doresc să înveţe în limba lor au transport, cazare şi masă gratuit. Aşa că vor dori să înveţe în limbile lor. Şi vor avea învăţământ, cazare, masă şi transport gratuit. Numai copiii etnici români vor plăti...
Nuestra arma es la letra
Dalai Lama.Dăruieşte din cunoaşterea ta.E o cale de a atinge nemurirea.