De 20 de ani, sistemul care a inlocuit PCR-ul, s-a tot metamorfozat si multiplicat. A devenit ca o caracatita. A creat o adevarata "scoala de sefi"! Si-au crescut si pregatit progeniturile ca sa preia stafeta, gaina care face ouale de aur. Tzara este plina de "incubatoare", indiferent cum le-am zice noi: ministere, agentii, primarii, administratii, camere parlamentare sau consilii locale... Rata de mortalitate a progeniturilor: 0. Au anticorpi pentru a preveni orice atac democratic: structuri coercitive, legislative, bancare, informative...
Acum ma intorc la subiect: In Bucuresti avem 7 primarii si 7 consilii locale. Fiecare institutie este plina de sefi care vor ca totul sa nu se dezvolte, sa ramina la fel ca inainte, sa ascunda informatiile si sa faca abuzuri... dar mai ales... SA PASEZE RESPONSABILITATEA. De cite ori am cerut ceva primariei de sector, am fost trimis la Primaria Capitalei. Cind m-am dus acolo, m-au trimis inapoi. Vrei sa rezolvi problema, bagi mina in buzunar si nu te mai plimba nimeni, nu dai banul... poti sa te duci si in instanta... e degeaba. In conflictele comerciale, pina-ti face dreptate(daca o face) justitia, ti-a murit afacerea iar daca totusi se intimpla aceasta minune, actualii directori dau vina pe directorii care au fost inaintea lor si care acum, cu totul intimplator, isi prajesc ciolanele pe coasta de azur...
Am vazut la Tribunalul Bucuresti pe opisul afisat la intrarea in sala de judecata, o gramada de cauze in care primariile de sector dau in judecata primaria capitalei si invers.
De ce avem noi nevoie de asa o armata de SEFI? Nu ne ajunge o singura primarie? N-ar fi bine sa cerem desfiintarea primariilor si consiliilor locale de sector?