Author Topic: Sint necesare PRIMARIILE de SECTOR?  (Read 1728 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
Sint necesare PRIMARIILE de SECTOR?
« on: January 19, 2010, 11:14:27 AM »
De 20 de ani, sistemul care a inlocuit PCR-ul, s-a tot metamorfozat si multiplicat. A devenit ca o caracatita. A creat o adevarata "scoala de sefi"! Si-au crescut si pregatit progeniturile ca sa preia stafeta, gaina care face ouale de aur. Tzara este plina de "incubatoare", indiferent cum le-am zice noi: ministere, agentii, primarii, administratii, camere parlamentare sau consilii locale... Rata de mortalitate a progeniturilor: 0. Au anticorpi pentru a preveni orice atac democratic: structuri coercitive, legislative, bancare, informative...
Acum ma intorc la subiect: In Bucuresti avem 7 primarii si 7 consilii locale. Fiecare institutie este plina de sefi care vor ca totul sa nu se dezvolte, sa ramina la fel ca inainte, sa ascunda informatiile si sa faca abuzuri... dar mai ales... SA PASEZE RESPONSABILITATEA. De cite ori am cerut ceva primariei de sector, am fost trimis la Primaria Capitalei. Cind m-am dus acolo, m-au trimis inapoi. Vrei sa rezolvi problema, bagi mina in buzunar si nu te mai plimba nimeni, nu dai banul... poti sa te duci si in instanta... e degeaba. In conflictele comerciale, pina-ti face dreptate(daca o face) justitia, ti-a murit afacerea iar daca totusi se intimpla aceasta minune, actualii directori dau vina pe directorii care au fost inaintea lor si care acum, cu totul intimplator, isi prajesc ciolanele pe coasta de azur...
Am vazut la Tribunalul Bucuresti pe opisul afisat la intrarea in sala de judecata, o gramada de cauze in care primariile de sector dau in judecata primaria capitalei si invers.
De ce avem noi nevoie de asa o armata de SEFI? Nu ne ajunge o singura primarie? N-ar fi bine sa cerem desfiintarea primariilor si consiliilor locale de sector?

Sam

• Hero Member
    • View Profile
Re: Sint necesare PRIMARIILE de SECTOR?
« Reply #1 on: January 19, 2010, 02:01:18 PM »
Sincer, nu stiu. Nu e mai multa centralizare cu o singura primarie? Nu facem pasul inapoi de fapt?
Budapesta stiu ca are vreo 20 de districte dar nu stiu daca e cu primar si consiliu ca la noi.
Chiar nu stiu.

Alexa

• Global Moderator
  • Full Member
    • View Profile
    • Alexa Blog
« Reply #2 on: January 19, 2010, 03:22:51 PM »
Fain subiect Mircea ! :) Daca ma gandesc bine...chiar, de ce naiba ne trebuie ? Tinand cont ca, de exemplu orasul New York City, care are o arie de 830 km patrati si peste 19,2 milioane de suflete....are un singur primar si 5 zone administrative guvernate aparte. Am putea lua exemplu de la ei, in ceea ce priveste un presedinte de zona ( de sector la noi) cu rol ceremonial si de consiliere si cu cate un board de 50 de consilieri NEPLATITI, care monitorizeaza cheltuielile, utilizarea terenurilor, bugetul si aduc in prim plan preocuparile comunitatii. Ceea ce ar fi o idee minunata ! :) Atunci sa vedem amatorii de munca in folosul cu adevarat al comunitatii. Nu ?

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #3 on: January 19, 2010, 04:08:32 PM »
Sincer, nu stiu. Nu e mai multa centralizare cu o singura primarie? Nu facem pasul inapoi de fapt?
Budapesta stiu ca are vreo 20 de districte dar nu stiu daca e cu primar si consiliu ca la noi.
Chiar nu stiu.

Istanbul are 14 milioane de locuitori si in timpul zilei, muncitori + turisti care intra si ies din oras, face 23 de milioane. Are o singura primarie. Fa si tu diferenta... 14 milioane declarati... dar mai sint vreo 3 mil. nedeclarati...

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #4 on: January 19, 2010, 04:16:37 PM »
Fain subiect Mircea ! :) Daca ma gandesc bine...chiar, de ce naiba ne trebuie ? Tinand cont ca, de exemplu orasul New York City, care are o arie de 830 km patrati si peste 19,2 milioane de suflete....are un singur primar si 5 zone administrative guvernate aparte. Am putea lua exemplu de la ei, in ceea ce priveste un presedinte de zona ( de sector la noi) cu rol ceremonial si de consiliere si cu cate un board de 50 de consilieri NEPLATITI, care monitorizeaza cheltuielile, utilizarea terenurilor, bugetul si aduc in prim plan preocuparile comunitatii. Ceea ce ar fi o idee minunata ! :) Atunci sa vedem amatorii de munca in folosul cu adevarat al comunitatii. Nu ?

E un pic mai complicat dar in esenta asta e ideea.  Astia isi paseaza responsabilitatea si profitind de legile dualiste, nu fac nimic pentru noi, doar pierd banii in hatisurile legislative de la o primarie la alta. Nu isi recunosc autoritatea una alteia si pentru asta se judeca intre ele, in defavoarea noastra. Consilierii sectoarelor fura banii contribuabililor aprobind externalizarea serviciilor, fara nici un profit pentru cetatean. Pentru asta se folosesc de "delegari de competenta" de la CGMB... adik, se inteleg intre ei sa-si insuseasca banii publici. De ce ne-ar trebui sa urmarim 3000 de hoti cind am putea urmari numai 300?... Poate ma lamureste cineva!...

Sam

• Hero Member
    • View Profile
« Reply #5 on: January 19, 2010, 04:25:47 PM »
Istanbul are 14 milioane de locuitori si in timpul zilei, muncitori + turisti care intra si ies din oras, face 23 de milioane. Are o singura primarie. Fa si tu diferenta... 14 milioane declarati... dar mai sint vreo 3 mil. nedeclarati...[/color]
Da, si Parisul parca are mai multe primarii, cred ca putem gasi exemple si de o parte si de alta.
In fine, care ar fi diferenta? Ca daca unii pot de ce sa nu putem si noi e ok dar cum s-ar schimba in bine?
Eu la asta ma gandesc la centralizare si ma mai gandesc ca o forma de impartire administrativa tot ar trebui sa existe sa nu se inghesuie toti intr-un loc dar ar fi , cum sa le zicem, departamente ale primariilor? Sau sectii? Unde primaria sa numeasca echipe administrative si care sa aiba in primire o anumita zona din Bucuresti? Ca sa nu-i mai zicem sector.
Ok, mi se pare ca le luam cetatenilor dreptul de a alege administratia locala si dam acest drept primariei generale. Un pas in urma, ca democratie, nu crezi?
Ok, ziceam ca nu stiu, concret inca nu stiu dar vorbesc ca spectator.
Voi care va loviti zi de zi de birocratia sectoarelor probabil aveti motive sa le doriti desfiintate.

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #6 on: January 19, 2010, 06:06:01 PM »
Istanbul are 14 milioane de locuitori si in timpul zilei, muncitori + turisti care intra si ies din oras, face 23 de milioane. Are o singura primarie. Fa si tu diferenta... 14 milioane declarati... dar mai sint vreo 3 mil. nedeclarati...[/color]
Da, si Parisul parca are mai multe primarii, cred ca putem gasi exemple si de o parte si de alta.
In fine, care ar fi diferenta? Ca daca unii pot de ce sa nu putem si noi e ok dar cum s-ar schimba in bine?
Eu la asta ma gandesc la centralizare si ma mai gandesc ca o forma de impartire administrativa tot ar trebui sa existe sa nu se inghesuie toti intr-un loc dar ar fi , cum sa le zicem, departamente ale primariilor? Sau sectii? Unde primaria sa numeasca echipe administrative si care sa aiba in primire o anumita zona din Bucuresti? Ca sa nu-i mai zicem sector.
Ok, mi se pare ca le luam cetatenilor dreptul de a alege administratia locala si dam acest drept primariei generale. Un pas in urma, ca democratie, nu crezi?
Voi care va loviti zi de zi de birocratia sectoarelor probabil aveti motive sa le doriti desfiintate.

Toate nu-s decit forme de expoliere a contribuabilului si de fuga de respundere. Fii atent la sistem: statul da un terenul CGMB, asta il da Cons. Locale de sector, astea il dau in administrare unei administratii locale, care il da unui particular. Asta inchiriaza terenul cui vrea, incaseaza banii pe chirie si nu da nimic statului.... Ce zici? Unde-i utilitatea publica a veniturilor?... Sint convins ca si la voi se intimpla lucruri d-astea. Numai daca ma gindesc la plaje... si-mi inchipui ce licitatii se fac: cine da mai multa spaga, adik.... si asta anual.

lucaman

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #7 on: January 19, 2010, 06:15:11 PM »

Toate nu-s decit forme de expoliere a contribuabilului si de fuga de respundere. Fii atent la sistem: statul da un terenul CGMB, asta il da Cons. Locale de sector, astea il dau in administrare unei administratii locale, care il da unui particular. Asta inchiriaza terenul cui vrea, incaseaza banii pe chirie si nu da nimic statului.... Ce zici? Unde-i utilitatea publica a veniturilor?... Sint convins ca si la voi se intimpla lucruri d-astea. Numai daca ma gindesc la plaje... si-mi inchipui ce licitatii se fac: cine da mai multa spaga, adik.... si asta anual.
pai de ce crezi ca se bate mazare pentru ele? acum spaga merge la apele romane.....dar e mult mai mica  ;D ;D ;D....
daca ajung la primarie ....spaga merge la mazare....si va fi mult mai mare.
cand nu a ajuns nastase presedinte mazare a pierdut multi bani.limbricul incasase spaga in avans .... ;D ;D ;D
asa ca dupa ce a iesit basescu si a dat plajele la apele romane,mafiotul a trebuit sa inapoieze banii baietilor smecheri.

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #8 on: January 19, 2010, 06:23:39 PM »
pai de ce crezi ca se bate mazare pentru ele? acum spaga merge la apele romane.....dar e mult mai mica  ;D ;D ;D....
cand nu a ajuns nastase presedinte mazare a pierdut multi bani.limbricul incasase spaga in avans .... ;D ;D ;D
asa ca dupa ce a iesit basescu si a dat plajele la apele romane,mafiotul a trebuit sa inapoieze banii baietilor smecheri.

Asta e una din cauzele pentru care plajele noastre arata infect: nu sint atribuite pe 5 - 10 ani, la licitatie adevarata, nu trucata, unui investitor care sa fie lasat in pace dupa aceea. Daca trebuie sa dai in fiecare an spaga... s-a dus drak calitatea. Asta insa este alta treaba, in Bucuresti e altceva. & primarii... e prea mult!

lucaman

• Global Moderator
  • Hero Member
    • View Profile
« Reply #9 on: January 19, 2010, 06:28:29 PM »

Asta e una din cauzele pentru care plajele noastre arata infect: nu sint atribuite pe 5 - 10 ani, la licitatie adevarata, nu trucata, unui investitor care sa fie lasat in pace dupa aceea. Daca trebuie sa dai in fiecare an spaga... s-a dus drak calitatea. Asta insa este alta treaba, in Bucuresti e altceva. & primarii... e prea mult!

la apele romana dai spaga atunci cand le primesti.apoi gata.mazare le vrea ca sa ceara anual.... ;D ;D ;D

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #10 on: January 19, 2010, 07:13:59 PM »
la apele romana dai spaga atunci cand le primesti.apoi gata.mazare le vrea ca sa ceara anual.... ;D ;D ;D

Pai si la apele romane e la fel, ca plajele se atribue numai pe un sezon... Vorbim de stat, ce drak....

Sam

• Hero Member
    • View Profile
« Reply #11 on: January 19, 2010, 07:23:56 PM »
Pai si la apele romane e la fel, ca plajele se atribue numai pe un sezon... Vorbim de stat, ce drak....[/color]
Pe litoral spagile se dau cu un sezon avans. La sfarsitul sezonului dai pentru sezonul urmator. A da nu inseamna si comisionul de 10 la suta. Aici se da invers, spaga de exemplu e de 10 000 de euro si chiria oficiala incasata pe factura este de cateva sute de euro. Nu conteaza ptr ce obiectiv, ca e terasa, teren de sport, restaurant, etc. Dar cam astea sunt proportiile.
La ape cred ca se da ceva mai rezonabil dar se da din greu.
Au fost mereu frecusuri intre ei, aia de la primarie s-au dus si au demolat chioscuri ptr care proprietarii dadusera spaga in alta parte.
De asta spuneam ca vital de la noul guvern este sa dea cu astia de paman. Sa scoata economia subterana la suprafata, sa inverseze scorurile, sa dea zece mii la stat si o mie spaga daca tot nu va putea fi controlata complet coruptia. La fel in toata economia, biciul pe ei.
Si spun pe toti, sa vada si contabila si jurista care au dat ok ptr un contract de care stiau ca e pagubos ca sunt vinovati si se duc odata cu sefii in tribunal. Pe toti sa ii scuture si sa ii puna la plata.

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #12 on: January 19, 2010, 10:36:36 PM »
Pe litoral spagile se dau cu un sezon avans. La sfarsitul sezonului dai pentru sezonul urmator. A da nu inseamna si comisionul de 10 la suta. Aici se da invers, spaga de exemplu e de 10 000 de euro si chiria oficiala incasata pe factura este de cateva sute de euro. Nu conteaza ptr ce obiectiv, ca e terasa, teren de sport, restaurant, etc. Dar cam astea sunt proportiile.
La ape cred ca se da ceva mai rezonabil dar se da din greu.
Au fost mereu frecusuri intre ei, aia de la primarie s-au dus si au demolat chioscuri ptr care proprietarii dadusera spaga in alta parte.
De asta spuneam ca vital de la noul guvern este sa dea cu astia de paman. Sa scoata economia subterana la suprafata, sa inverseze scorurile, sa dea zece mii la stat si o mie spaga daca tot nu va putea fi controlata complet coruptia. La fel in toata economia, biciul pe ei.
Si spun pe toti, sa vada si contabila si jurista care au dat ok ptr un contract de care stiau ca e pagubos ca sunt vinovati si se duc odata cu sefii in tribunal. Pe toti sa ii scuture si sa ii puna la plata.

Uncle, cam asta e situatia si la primariile astea de sector. Sint niste smecheri in consiliul local care si-au pus rudele prin diferite administratii in posturi de conducere si de acolo fac "asocieri" fictive in care bunurile statului sint date particularilor fara licitatie, in functie de marimea spagii. Cum nu-i controleaza nimeni la avere... treaba merge unsa. Ceea ce nu-i posibil pentru unii, la altii care stiu parola sa deschida usile ferecate ale primariei, devine obisnuinta. Aceste lacasuri de cult al zeului spaga s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie si bugetarii dedati la mita stau ciorchine pe ele, cu tot neamul lor de la maimutza la robot...
« Last Edit: January 19, 2010, 11:31:05 PM by mirceam »

mirceam

• Global Moderator
  • Sr. Member
    • View Profile
« Reply #13 on: January 19, 2010, 11:38:07 PM »
Acum e vanghele la OTV... si ne spune ca nu vrea sa ridice masinile oamenilor din sector pentru ca nu le-a asigurat suficiente locuri de parcare. E prima oara cind aud un primar de sector vorbind in acest fel. M-a surprins. Probabil ca de acum incolo am sa fiu mai atent la vanghele. Poteras le-ar lua si din parcari legale...

Sam

• Hero Member
    • View Profile
« Reply #14 on: January 19, 2010, 11:52:10 PM »
Acum e vanghele la OTV... si ne spune ca nu vrea sa ridice masinile oamenilor din sector pentru ca nu le-a asigurat suficiente locuri de parcare. E prima oara cind aud un primar de sector vorbind in acest fel. M-a surprins. Probabil ca de acum incolo am sa fiu mai atent la vanghele. Poteras le-ar lua si din parcari legale...
Sa mergem mai departe, nu mai arestam hotii ca nu aveau ce sa manance saracii, nu mai arestam violatorii ca nu aveau bani de curve. Nu merge Mircea. Legea e lege. Nu ai locuri de parcare? Atunci da jos semnele alea cu stationarea interzisa. Nu poti sa interzici ceva prin lege si sa tolerezi dupa cum iti e inima de buna.
Nici la Paris nu au locuri de parcare, ia lasa masina in drum sa vezi ce patesti.